valasz.hu/vilag/egy-fontos-szempont-amely-elsikkadt-a-thaifoldi-barlangdrama-hirei-kozott-129125

http://valasz.hu/vilag/egy-fontos-szempont-amely-elsikkadt-a-thaifoldi-barlangdrama-hirei-kozott-129125

Újabb felvilágosult kampány: férfinek lenni betegség, de kezelhető

/ 2018.05.02., szerda 09:40 /

Akik eddig Texast olyan helynek képzelték, ahol a férfiak cowboycsizmában, kalapban és állig felfegyverkezve olajkutakat fúrnak, azok javíthatatlan múltba révedők. A jövő szerencsére nem lesz ilyen zord, hála a Texasi Egyetemnek.

Az austini székhelyű intézmény ugyanis kampányt indított, melynek célja, hogy a hímnemű hallgatók végre levethessék magukról a macsó kliséket, amelyeket – jól tudjuk – a kizárólag a patriarchális társadalom erőltetett rájuk, és amelyekben valójában egyetlen percig sem érzik jól magukat.

Hogy tényleg szenvedésről van szó, az abból is látszik, hogy a kampány mentális betegségként, esetleg – megengedőbb értelmezésben – egészségzavarként jelöli a maszkulinitást. Sőt: előnyben részesíti a férfiasság „kiterjesztő értelmezését”. Hogy mit jelent ez a kiterjesztő értelmezés, arról a plakátok arcai vallanak.

A mozgalom plakátjai

„Én nem azonosulok a férfiassággal. Az csak rá van kényszerítve a testemre. A feminin oldalam megélésének része, hogy sminkelem magam és megcsináltatom a körmeimet” – így egyikük. „Attól, hogy férfias vagyok, még kifesthetem magam, s ha kedvem van női ruhába bújni, azt is megtehetem” – mondja egy másik. A közös üzenet pedig, hogy „nem létezik egyetlen fajta férfiasság.” (A plakátokat itt lehet böngészni.)

Mindez persze olyan magasztos és megkérdőjelezhetetlen célok érdekében történik, mint a szexuális erőszak elleni küzdelem, és ezzel bizony nehéz vitába szállni, hiszen elképzelni is nehéz egy olyan sminkeletlen férfit, aki ne követett volna már el nemi erőszakot.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.