valasz.hu/vilag/kinos-helyzetbe-kerultek-a-franciak-a-ii-janos-pal-szobor-keresztje-miatt-126242

http://valasz.hu/vilag/kinos-helyzetbe-kerultek-a-franciak-a-ii-janos-pal-szobor-keresztje-miatt-126242

Trudeau most Indiában csinált hülyét magából

/ 2018.02.26., hétfő 17:40 /

A kanadai miniszterelnök új babérokra tört a jóemberkedés-olimpián, de az indiai twitterezők szétszedték csilivili esküvői ruháit.

Újra hülyét csinált magából a liberálisok kedvenc politikusa, Justin Trudeau, alig néhány héttel azután, hogy kijavított egy nőt, amiért nem megfelelő kifejezést (mankind) használt az emberiségre – de még a helyes polkorrekt alternatívát is elrontotta (humankind helyett a totálisan értelmetlen „peoplekind” szót javasolta).

A kanadai első család megérkezik Indiába.

Fotó: Europress/AFP/Gujarati Információs Központ

A kanadai miniszterelnök ezúttal egy hetes látogatáson vett részt Indiában, ahol meglátogatta Gandhi egykori spirituális menedékhelyét Gudzsarátban, az Aranytemplomot, a szikh vallás központját Pandzsábban, és még bollywoodi sztárokkal találkozott.

Egy ilyen látogatáson szép gesztus, ha az út valamelyik állomásán visszafogott tradicionális öltözetben rója le a vendéglátók iránti tiszteletét egy államférfi. De Trudeau nem elégedhet meg ezzel, neki most is harsányan kellett demonstrálnia a más kultúrák iránti nyitottságát.

Ezért hát saját magát és teljes családját is olyan viseletekbe öltöztette, amit indiaiak csak esküvőkön vesznek fel, leginkább a sajátjukon, miközben vendéglátói a politikusoktól Sáhruh Khán híres színészig ízléses öltönyökben viszonozták teátrális namaszté köszöntéseit.

A Trudeau-család Sháhruh Khán bollywoodi színésszel.

Fotó: Europress/AFP/Indranil Mukherjee

Az indiai Twitter-felhasználók kiakadtak.

  • „Csak én látom így, vagy tényleg túlzás ez az állandó megrendezett cukiság?” – tette fel a kérdést Omar Abdullah, Dzsammu és Kasmír tagállam volt kormányfője.
  • „Ha indiai vőlegény lenne a saját esküvőjén, Trudeau akkor is nevetségesen túlöltözött volna” – írta Shivam Vij.
  • „Szólna neki valaki, hogy nem úgy élünk ebben az országban, mintha napi 24 órában bollywoodi musicaleket forgatnánk?” – javasolta Atirav Kapur.
  • „Kellene valaki, aki 20 percenként emlékeztető őt, hogy egy ország miniszterelnöke” – vélekedett Rohit Gandhi.
  • „Haver, a repülőtér még nem az Aranytemplom, nyugi!” – intett Kabir Taneja.

A képek magukért beszélnek, az erős idegzetűek pedig ezt a videót is megnézhetik, amin a miniszterelnök bhangrázni (pandzsábi néptáncolni) kezd.

Trudeau azzal is kihúzta a gyufát, amikor a kanadai nagykövetségen rendezett vacsorára egy szikh szeparatistát is meghívott, akit 1986-ban elítéltek egy indiai miniszter meggyilkolásának kísérlete miatt. Sokat mond a látogatásról, hogy nem ez volt közben a legnagyobb botrány…

Szővőszéken dolgozva Mahatma Gandhi egykori otthonánál létesített emlékhelyen, a Gudzsarát állambeli Ahmadábád városban február 19-én

Fotó: Europress/AFP/Sam Panthaky

Trudeau-ék chappatit készítenek az Arany-templom közösségi konyhájában

Fotó: Europress/AFP/Amritszár PR osztály

Trudeau-ékon kívül mindenki öltönyben volt.

Fotó: Europress/AFP/Narinder Nanu

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.