heti-valasz.hu/vilag/magyar-faluba-viszik-az-ausztriatol-atvett-migransokat-a-szlovakok-114103

http://heti-valasz.hu/vilag/magyar-faluba-viszik-az-ausztriatol-atvett-migransokat-a-szlovakok-114103

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

/ 2018.06.21., csütörtök 18:00 /
Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

 

A japán Kanagawa Egyetem professzora, az Ázsiai Tanulmányok Központjának igazgatója több évtizede foglalkozik Kelet-Ázsia biztonságpolitikájával, és meglehetősen pesszimista a tartós koreai béke lehetőségét illetően. Szerinte miközben annak idején Nixon amerikai és Mao kínai elnöknek egész Ázsia, sőt a világ sorsát befolyásoló találkozóján legalább közös ellensége volt a két országnak (a  Szovjetunió), ma még ennyi összekötő kapocs sincs Trump és Kim között.

De mi lehet a legjobb forgatókönyv Észak-Korea jövőjével kapcsolatban? Valóban Kína lesz a bolygó ura? Hova fog állni Japán, ha ez bekövetkezik? Egyáltalán: milyen Kelet-Ázsiát kell elképzelnünk, hiszen a Föld egyik leggyorsabban elöregedő térségéről beszélünk?

 

Egyebek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a Heti Válasz legfrissebb számából, amelyet csak a Digitalstandon vásárolhatnak meg.

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.