Szlovákia ellentmondott Orbán Viktornak

/ 2018.03.12., hétfő 17:00 /
Szlovákia ellentmondott Orbán Viktornak

„Soros György és hálózata minden alkalmat megragadnak, hogy megbuktassák azokat a kormányokat, amelyek ellenállnak a bevándorlásnak. Az nem lep meg, amit látok, én régóta taposom ezt a szakmát, jelekből is olvasok. Látom Soros György és szervezetei keze nyomát a szlovák eseményeken” – így nyilatkozott Orbán Viktor pénteken a szlovákiai belpolitikai válsággal kapcsolatban. A miniszterelnök nyilatkozata után nem sokkal tüntetők tízezrei vonultak utcára Pozsonyban, hogy a február végén menyasszonyával együtt meggyilkolt újságíróra emlékezzenek, és a kormány távozását követeljék.

A nyomásnak engedve hétfő délelőtt lemondott Robert Kaliňák belügyminiszter, aki az utca egyik fő célpontja volt.

Orbán szavaira közben reagáltatták a szlovák külügyminisztérium Európa-ügyi államtitkárát. Ivan Korčok visszafogottan, de visszautasította a magyar kormányfő szavait. „Nincs tudomásunk külső szereplők beavatkozásáról. Meggyőződésem, hogy országunk jelenlegi politikai helyzetének megoldása kizárólag a mi kezünkben van.”

A múlt héten egybeforrt magyar–szlovák Soros-ellenes tengely fonákja, hogy az államtitkár ezzel saját miniszterelnökének is ellentmondott, Robert Fico ugyanis szintén a milliárdost sejti az ellene megmozdulók mögött. De jó látni, hogy legalább a szlovák külügy nem zárja ki, hogy egy újságíró halála miatt az emberek maguktól is hajlandók utcára menni.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Putyin a székelyeknél − itt a magyar geopolitikai thriller!

Ideges román rohamrendőrök gyűrűjében tízezrek éneklik Marosvásárhelyen: „Mi egy vérből valók vagyunk” – majd elszabadul az erőszak. Ez a nem is olyan távoli jövőben játszódó Máglyatűz – a háború peremén című regény egyik kulcsjelenete. Interjú a David Autere álnéven író szerzővel.

„Siralmas” – itt a Fidesz által beígért elszámoltatás teljes mérlege

Az Andrássy úti palotaper ítélethirdetésével, majd Kocsis István volt MVM-vezér múlt heti felmentésével lényegében lezárult a Fidesz által beígért elszámoltatás. Az egykori célszemélyek közül mára többen NER-barátokká váltak. Nagy elszámoltatási mérleg a március 15-i ünnep miatt már szerdán megjelenő Heti Válaszban.