valasz.hu/vilag/ketsegbeejto-foto-nemetorszagbol-ez-az-atommentesseg-ara-126916

http://valasz.hu/vilag/ketsegbeejto-foto-nemetorszagbol-ez-az-atommentesseg-ara-126916

Szlovákia ellentmondott Orbán Viktornak

/ 2018.03.12., hétfő 17:00 /
Szlovákia ellentmondott Orbán Viktornak

„Soros György és hálózata minden alkalmat megragadnak, hogy megbuktassák azokat a kormányokat, amelyek ellenállnak a bevándorlásnak. Az nem lep meg, amit látok, én régóta taposom ezt a szakmát, jelekből is olvasok. Látom Soros György és szervezetei keze nyomát a szlovák eseményeken” – így nyilatkozott Orbán Viktor pénteken a szlovákiai belpolitikai válsággal kapcsolatban. A miniszterelnök nyilatkozata után nem sokkal tüntetők tízezrei vonultak utcára Pozsonyban, hogy a február végén menyasszonyával együtt meggyilkolt újságíróra emlékezzenek, és a kormány távozását követeljék.

A nyomásnak engedve hétfő délelőtt lemondott Robert Kaliňák belügyminiszter, aki az utca egyik fő célpontja volt.

Orbán szavaira közben reagáltatták a szlovák külügyminisztérium Európa-ügyi államtitkárát. Ivan Korčok visszafogottan, de visszautasította a magyar kormányfő szavait. „Nincs tudomásunk külső szereplők beavatkozásáról. Meggyőződésem, hogy országunk jelenlegi politikai helyzetének megoldása kizárólag a mi kezünkben van.”

A múlt héten egybeforrt magyar–szlovák Soros-ellenes tengely fonákja, hogy az államtitkár ezzel saját miniszterelnökének is ellentmondott, Robert Fico ugyanis szintén a milliárdost sejti az ellene megmozdulók mögött. De jó látni, hogy legalább a szlovák külügy nem zárja ki, hogy egy újságíró halála miatt az emberek maguktól is hajlandók utcára menni.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.