valasz.hu/vilag/ezert-pofozhatta-meg-orbant-juncker-112906

http://valasz.hu/vilag/ezert-pofozhatta-meg-orbant-juncker-112906

Recept a befogadáspárti győzelemhez: síró gyerekek és némi fake news

/ 2018.06.28., csütörtök 09:05 /
Recept a befogadáspárti győzelemhez: síró gyerekek és némi fake news

Van az a liberális nyomás, amely még Donald Trumpot is meghátrálásra kényszeríti. A csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasz megnézte, mi kellett ehhez a befogadáspárti győzelemhez ezekben a bevándorlásellenes időkben: síró gyerekek és némi fake news.

címlap

 

Donald Trumpot könnyű nem szeretni, de még így is egészen példa nélküli az az össztűz, amely az amerikai elnökre irányult az elmúlt hónapokban. Nem csak szokásos ellenségei, a baloldali-liberális elit és a média támadta, hanem az egyházak, a pápa, republikánus politikusok, jobboldali megmondó emberek, sőt saját családtagjai is. Felesége és gyermeke is kérték, hogy tegyen valamit, és vessen véget az illegális bevándorló családok szétválasztásának, amely május elején lett általános gyakorlat a mexikói határon.

Trump végül engedett a nyomásnak. De valóban ennyire fekete-fehér a helyzet? Tényleg helytállók a koncentrációs táborokról szóló hasonlatok? És mekkora a gyerekeiket magukkal hurcoló szülők felelőssége?

Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a Heti Válasz legfrissebb számában, amelyet jelenleg a Digitalstandon vásárolhatnak meg.

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Matteo, az igazságos?

Olaszország lehet az első nyugat-európai állam, ahol az új, populista jobboldal bedarálja a mérsékelt jobboldalt.