Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

/ 2017.11.22., szerda 19:30 /
Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.

A történelemben sok minden vezetett már egy vezető bukásához, de feleségének a lábformája jellemzően nem. Amikor Robert Mugabe második feleségétől, a 93 éves uránál 41 évvel fiatalabb Grace-től annak idején megkérdezték, hogy miért költ milliókat cipőkre, azt válaszolta: „nagyon keskeny a lábfejem, ezért csak Ferragamókat tudok hordani”. A gyerekek sem vontak meg maguktól semmit: videó is készült az egyik Mugabe-fiúról, amint egy bárban nyolcvanezres pezsgőt locsolva teszteli új, 15 milliós órája vízállóságát, miközben arról beszél, mit tehet meg az ember, ha a papája vezeti az országot. Amely közben nyomorog.

Szóval lett volna elég ok, hogy megbukjon Mugabe, és hogy az egész demokratikus világ örüljön ennek. De akkor miért hangsúlyozzák annyira a puccsisták, hogy ez nem puccs? Miért akarták, hogy önként távozzon az utolsó olyan afrikai vezető, aki a függetlenség kikiáltása óta vezeti országát?  Miért pont Kína a legfontosabb kapcsolata az új hatalomnak is?

 

 

 

 

Válaszok a november 23-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.