valasz.hu/vilag/puspoki-segitseggel-alapitott-kollegiumban-sincs-helye-a-keresztenysegnek-125819

http://valasz.hu/vilag/puspoki-segitseggel-alapitott-kollegiumban-sincs-helye-a-keresztenysegnek-125819

„Migránspokol” és leleplezett svéd-magyar menekült: a kampány legfurcsább szereplői

/ 2018.04.04., szerda 16:10 /
„Migránspokol” és leleplezett svéd-magyar menekült: a kampány legfurcsább szereplői

Bár ezt maguk a svédek soha nem gondolták volna, részei lettek a magyar választási kampánynak. A csütörtökön megjelenő Heti Válaszból megtudhatja, tényleg olyan élhetetlen lett-e Svédország a migráció miatt, ahogy azt a magyar tévében nyilatkozók állítják. És hogy mi a helyzet Skandinávia többi államával.

Először egy Magyarországra menekülő, magát svéd grófnőnek kiadó nővel, majd egy nevét nem vállaló bácsival igyekezett a kormánysajtó bizonyítani, hogy Svédország élhetetlenné vált a menekültek miatt. Azóta kiderült, hogy a nő inkább tűnik pszichés esetnek, és a svédek legalább annyira örülhetnek, ha megszabadultak tőle, mintha egy marokkói huszonévest sikerült volna kitoloncolniuk, de ettől függetlenül a fenti viccfigurák által feltett kérdések a bűnözésről tényleg léteznek.

A tisztánlátást nehezíti, hogy egyrészt a svéd statisztikák a politikai korrektség jegyében készülnek, másrészt, hogy mindenki bőven találhat érveket igaza alátámasztására. A befogadáspártiak joggal hangsúlyozhatják, hogy Svédország összességében véve a világ egyik legbiztonságosabb országa. A bevándorlásellenesek pedig rámutathatnak a lőfegyverrel és kézigránáttal elkövetett bűncselekmények növekvő számára, s hogy ezeket a legtöbb esetben ugyanúgy bevándorlók követik el, mint a csoportos nemi erőszakokat.

 

 

 

Hogy mi történik Dániában, Norvégiában és Finnországban, s hogy mit tanulhatnak a svédek ezektől a szomszédaiktól, kiderül az április 5-i a Heti Válaszból, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.