valasz.hu/vilag/puspoki-segitseggel-alapitott-kollegiumban-sincs-helye-a-keresztenysegnek-125819

http://valasz.hu/vilag/puspoki-segitseggel-alapitott-kollegiumban-sincs-helye-a-keresztenysegnek-125819

Megoldódott a legnagyobb német belpolitikai probléma!

/ 2018.04.04., szerda 14:00 /

A kormányalakítás is fontos volt, de a társadalmat igazán felkavaró vita, vajon ehetnek-e a migránsok ingyen Essenben.

Németországban csaknem ezer olyan egyesület van, amelyik azzal foglalkozik, hogy a megmaradt, fölösleges élelmiszert begyűjti, majd szétosztja rászorulók között. Az egyik ilyen egyesület az Essener Tafel, amely azonban három hónappal ezelőtt úgy döntött, hogy egy ideig csak német állampolgároknak bocsát ki új tagsági kártyát, amellyel az ingyen élelmet lehet igényelni. A szervezet vezetője, Jörg Sartor a döntést azzal indokolta, hogy már most is kuncsaftok háromnegyede migráns és a németek egyre szorulnak ki, főleg a nők. A fiatal férfi menekültek ugyanis olyan légkört teremtettek az ételosztásnál – tolakodtak, lökdösődtek, sértegették, sőt meg is rúgták az idős néniket és a fiatal anyákat –, hogy azok inkább otthon maradtak, jóllehet könnyen elképzelhető, hogy nagyobb szükségük lett volna az ingyen táplálékra, mint a jó erőben lévő ifjaknak.

A döntésből óriási botrány lett, a vitában még Angela Merkel kancellár is megszólalt, és a Willkommenskultur legszebb napjait idézően bírálta az ételosztókat. Az átlagos progresszív politikus-médiamunkás interpretációjában a történet úgy nézett ki, hogy a szervezet eldöntötte, ennivaló csak a németeknek jár, a migránsok meg dögöljenek éhen. Holott, ugye, a segélyben részesülők aránya már ekkor is 75 százalék volt a migránsok javára, hiszen a tiltás a meglévő jogosultságot nem érintette, csak az esetleges jövőbeni új tagokra vonatkozott. Az Essener Tafel ablaka „NÁCIK!” feliratú graffitidíszítést kapott, s ahogy illik, leszélsőjobboldaliztákSartort is, aki egyébként nyugdíjas balos bányászként töltötte azzal az idejét, hogy az elesetteken segített.

De szerencsére három hónap után kiderült, hogy a fasizmus nem győzhet újra: az egyesület meghajolt a nyomás előtt, s most bejelentették, hogy a jövőben nem lehet kritérium, ki milyen állampolgár, jöhetnek az új külföldiek. Az ordas eszmék alulmaradtak. Németország megint a jobbik arcát mutatta.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.