valasz.hu/vilag/ezert-pofozhatta-meg-orbant-juncker-112906

http://valasz.hu/vilag/ezert-pofozhatta-meg-orbant-juncker-112906

Megint Orbántól kell újabb ötletet átvennie Merkelnek

/ 2018.07.07., szombat 18:01 /
Megint Orbántól kell újabb ötletet átvennie Merkelnek

Mintha nem is a hűvös Berlinben, hanem egy latin szappanoperához írták volna az elmúlt napok forgatókönyvét, ami kis híján bedöntötte az egész német politikát. A digitális Heti Válasz új számában azt mutatjuk meg, hogyan lett a belharc végeredménye, hogy megint Orbántól kell újabb ötletet átvennie Merkelnek.

 

Hogyan omlott majdnem össze Németország második világháború utáni politikai berendezkedése mindössze havonta pár száz migráns miatt? Hogy lett a német politika legfontosabb szava a „hatásadekvát”, és mit jelent ez egyáltalán? Mi értelme volt a szakításnak, ha az egész hercehurca összesen három határetkelőről szólt, és a végén megszületett kompromisszumos megoldásba a legfontosabb szereplők bele sem egyeztek?

És miért megint a magyar minisztetelnök lett kis híján Merkel végzete, és aztán miért Orbán Viktor szolgáltatta egyszersmind a megoldást is?

Ezekre a kérdésekre isválaszt kaphatnak a Heti Válasz legfrissebb számából, mely csak a Digitalstandon kapható.

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Matteo, az igazságos?

Olaszország lehet az első nyugat-európai állam, ahol az új, populista jobboldal bedarálja a mérsékelt jobboldalt.