valasz.hu/vilag/igy-meg-senki-sem-magyarazta-el-miert-onaltatas-hogy-a-migransbefogadassal-segitunk-a-vilag-szegenyein-120340

http://valasz.hu/vilag/igy-meg-senki-sem-magyarazta-el-miert-onaltatas-hogy-a-migransbefogadassal-segitunk-a-vilag-szegenyein-120340

Még egy választás, amit a migrációs vita dönt el

/ 2018.06.07., csütörtök 12:13 /
Még egy választás, amit a migrációs vita dönt el

Jelentősen növekszik a görög–török szárazföldi határon át Európába érkező menedékkérők száma. A tagállamok nem tudnak megállapodni egy közös uniós migrációs politikáról, pedig az a jövő évi európai parlamenti választás legfontosabb témája lesz. A „Stop, Soros!-csomag” már e küzdelem felvezetése. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.  

„A központ elérte befogadóképességének határát (…), de a helyzet ellenőrzés alatt áll” – mondta május elején az AFP francia hírügynökségnek az ENSZ tisztviselője egy északkelet-görögországi menekülttáborban. Ha egy B kategóriás repülős komédiában a pilóta kimondja a „helyzet ellenőrzés alatt áll” kifejezést, a fedélzeten mindenki rémülten visítozni kezd. A bevándorlási fronton is aggodalomra ad okot, hogy a Földközi-tenger keleti medencéjében, Görögországban ismét emelkedik a menedékkérők száma – akik elsősorban a szárazföldön érkeznek.

A helyzet romlása előbb-utóbb a nagypolitikára is kihat, hiszen a 2015-ös válság óta az Európai Unió egyik legfontosabb ügyévé lépett elő a migráció. Majd’ minden választáson ez volt az egyik fő téma: a múlt hétvégi szlovén voksolás is e körül forgott. Ebben a kontextusban értelmezendő a parlament által tárgyalt „Stop, Soros!-csomag”, amelynek első változata ugyan keményebb volt, de így is maradtak politikai kommunikációs szempontból hatásos részek a javaslatok között.

Tényleg büntetik majd, aki egy palack vizet ad a határsávban a migránsoknak? Számíthat-e Budapest az új olasz kormányra a kvóták elleni harcban?

 

 

 

 

Mindez kiderül a Heti Válasz június 7-i számából, amely elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

A nő, akit Trump elnök megnyugtat

Közös megoldásra van szükség migrációügyben, Oroszországgal pedig világosan kell beszélni – véli Észtország elnöke. Kersti Kaljulaid a Heti Válasznak azt mondta: nevén kell nevezni, mi folyik Ukrajnában, különben hozzászokunk, és ezt a hibát egyszer már elkövettük.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.