TOP 10 fotó: magyar pillanatok a téli olimpián

/ 2018.02.12., hétfő 10:20 /

A phjongcshangi téli olimpia első napján, szombaton ötödik helyével pontszerző lett 1500 méteren Liu Shaolin Sándor. Bánhidi Ákos csapatmenedzser szerint a fiatal versenyzőnek nem a leghosszabb egyéni verseny az erőssége, ennek ellenére kiválóan szerepelt a fináléban, de miután ütközött a címvédő kanadai Charles Hamelinnel és visszaesett a nyolcadik helyre, már nem volt esélye az éremszerzésre.

Nagy Konrád viszi Magyarország zászlaját bevonuláskor téli olimpia megnyitóján az olimpiai stadionban február 9-én

Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna

Liu Shaolin ötödik helyével folytatódott a magyarok pontszerző sorozata a téli játékokon, ugyanis ebben a sportágban 2006 óta minden olimpián volt legalább egy legjobb hat közötti eredmény. A szocsi szereplésénél máris eredményesebb a magyar csapat, amely négy éve egy hatodik helyet ért el a női váltó révén.

A rövidpályás gyorskorcsolya küzdelmei kedden folytatódnak a férfi 5000 méteres váltó elődöntőjével, a férfi 1000 méter selejtezőjével és a női 500 méter végcsatározásaival. A magyar staféta mellett a Liu testvérpár, illetve Jászapáti és Keszler lesz érdekelt.

Fotókon mutatjuk be az eddigi magyar szerepléseket.

Knoch Viktor, Liu Shaoang, Kónya Zsófia, Burján Csaba, Jászapáti Petra és Keszler Andrea (balról jobbra) a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a Kangnung Jégcsarnokban február 6-án

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca és Heidum Bernadett (balról jobbra) melegít a február 10-én

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Liu Shaolin Sándor megnyerte futamát a rövidpályás gyorskorcsolya-versenyének férfi 1500 méteres selejtezőjében február 10-én

Fotó: MTI/AP/Bernat Armangue

Jászapáti Petra és mögötte Keszler Andrea a rövidpályás gyorskorcsolya-verseny női 3000 méteres váltója elődöntőjében

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Liu Shaolin Sándor a rövidpályás gyorskorcsolya-verseny férfi 1500 méteres döntője után a Kangnung Jégcsarnokban február 10-én. A magyar versenyző az ötödik helyen végzett

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Jászapáti Petra, a brit Charlotte Gilmartin és az orosz Jemina Malagics ütközik a rövidpályás gyorskorcsolya-verseny női 500 méteres selejtezőjében február 10-én

Fotó: MTI/AP/Bernat Armangue

Az olasz Arianna Fontana, Keszler Andrea és holland Suzanne Schulting a rövidpályás gyorskorcsolya-verseny női 500 méteres selejtezőjében

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nagy Konrád gyorskorcsolyázó edz a phjongcshangi Kangnung Oval csarnokban február 12-én

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nagy Konrád gyorskorcsolyázó

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.