Macron is bekeményít migránsügyben – kiakadtak a jogvédők

/ 2018.02.04., vasárnap 17:00 /
Macron is bekeményít migránsügyben – kiakadtak a jogvédők

Keménykezű bevándorlási törvényt fogadtatna el, és centrális erőteret épít Emmanuel Macron. A francia államfő azt üzeni a világnak: országa visszatért a nemzetközi porondra. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Emmanuel Macron francia elnök kormányának feltett szándéka, hogy még a tavaszi ülésszak alatt migráció- és menekültügyi törvényjavaslatot hajt végig a Nemzetgyűlésen. Gérard Collomb belügyminiszter egy rendőrprefektus rendíthetetlenségével képviseli az előterjesztést. Amelynek némely pontját az egyeztetésre hívott jogvédők egy része annyira felháborítónak tartja, hogy kivonult a tárgyalásokról.

Hogy a törvényjavaslat nem egyszeri fellángolás eredménye, mutatja: január­ közepén Macron kemény beszédet mondott a korábban migránsdzsungeléről elhíresült Calais-ban. Máig­ innen próbálnak Angliába átjutni az illegális bevándorlók. Az államfő úgy leszúrta a migránsokat segítő egyesületeket, mint a pengős malacot. „Azon szervezetek, amelyek a kijelölt befogadóközpontokba való eljuttatás helyett a helyben maradásra, netán az illegális átjutásra bátorítják a migránsokat, hatalmas felelősséget vállalnak, és az állam soha nem áll az ő oldalukra” – szögezte le. A jobboldal tapsolt, a baloldal zavartan hallgatott.

Miképpen szabná újra a francia politikai térképet Emmanuel Macron? Hogyan használja az elnök Versailles pompáját politikai céljaira? Mit szólnak mindehhez a választók?

 

 

 

 

Részletek a február 1-jei Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.