London: egyes negyedekben már ki sem lépnek kés nélkül az utcára

/ 2018.04.27., péntek 11:30 /
London: egyes negyedekben már ki sem lépnek kés nélkül az utcára

Londonban idén csaknem annyi gyilkosságot követtek el, mint a sokkal rosszabb hírű New Yorkban. Már hatvan fölött jár a halottak száma. A gyilkosok fiatalok, kedvenc fegyverük a kés. A friss Heti Válasz megmutatja a bűnözési hullám hátterét, amelyben korunk minden problémája a bevándorlástól a közösségi médiáig jelen van.

A legutóbbi hétvége is átlagosan indult Londonban. Péntek éjszaka egy megszúrt húsz éves fiatalemberhez riasztották a mentőket, akik már nem tudták megmenteni az életét. Ő lett idén a 62. meggyilkolt londoni. Azon az éjen kórházba vittek még három sebesültet is szúrt sebekkel, egyikük feltehetően maga a gyilkos. Aki egy évvel idősebb áldozatánál. „Minden nap hoz a mentő hozzám egy megszúrt srácot. Ülök az intenzíven, még el sem kezdődött az este és már négy kölyök van az osztályomon” – nyilatkozta a főváros egyik vezető baleseti sebésze másnap, akinek eddigi legfiatalabb megkéselt paciense kilenc éves volt.

De kik az áldozatok és a gyilkosok? Hogyan alakulhatott ki az a helyzet, hogy egyes negyedek lakói már ki sem lépnek kés nélkül az utcára? Miért ront a helyzeten a közösségi média és a politikai korrektség?

 

 

 

 

Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak az április 26-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.