Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

/ 2018.02.23., péntek 08:30 /
Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Afrika modern történelme tele van csalódást okozó vezetőkkel és országokkal. Dél-Afrika és most megbukott elnöke, Jacob Zuma egy közülük, a sorból azonban kiemeli őket, hogy mégis a kontinens legnagyobb és legfejlettebb gazdaságú országáról van szó. Meg persze számít a történelmi feladat is: amikor 1994-ben véget ért az apartheid, mindenki abban bízott, hogy a szivárványnemzet bebizonyítja, Afrikában is létrejöhet egy olyan állam, amelyben mindenkinek lesz esélye a sikerre és jólétre.

Nem így történt, amiben elévülhetetlen szerepe van Zumának. De miért lett elnökségének kilenc éve az apartheid utáni történelem legnagyobb kudarca? És mit lehet várni utódjától, Cyril Ramaphosától? Egyáltalán ki ez az ember: az ország megmentője és megreformálója, vagy az új fekete oligarchia képviselője, Dél-Afrika Mészáros Lőrince? És mi köze az ország vezetésének a Fokvárost, a kontinens legszebb és leggazdagabb városát sújtó vízhiányhoz?

 

 

 

 

Válaszok a február 22-i Heti Válaszban, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.