heti-valasz.hu/vilag/frenetikus-galeria-komplett-dizajn-centert-lehetne-csinalni-a-trump-parti-es-trump-ellenes-tomeg-kiegeszitoibol-119600

http://heti-valasz.hu/vilag/frenetikus-galeria-komplett-dizajn-centert-lehetne-csinalni-a-trump-parti-es-trump-ellenes-tomeg-kiegeszitoibol-119600

Itt a bizonyíték, hogy a kémet nem Putyinék mérgezték meg!

/ 2018.04.04., szerda 13:00 /

Egy, még az orosz összeesküvés-elméletek átlagos szintjéből is magasan kiemelkedő darab. Kisállatok kedvelőinek különösen ajánlott.

A Szergej Szkripal-ügyben eddig nagyjából ott tartunk, hogy az egykor a briteknek kémkedő oroszt egy még szovjet időkben kifejlesztett idegméreggel tették emberi ronccsá, amelyet a lakásuk kilincsére kentek. Mind maga a méreg, mind profi használata arra utal, hogy az orosz titkosszolgálat áll az ügy mögött, ám ezt biztosan természetesen csak akkor lehet majd kijelenteni, ha sikerül megnevezni az elkövetőket is, egyikük már állítólag célkeresztbe került, mert ugyanazon a gépen érkezett Moszkvából, mint Szkripal szintén megmérgezett lánya.

De most inkább az ügy egy bizarr mellékszáláról írnék, amely jól mutatja, miként működik az orosz propaganda, amely természetesen be akarja bizonyítani, hogy a Kremlnek semmi köze az egészhez. Nincs kétségem afelől, hogy az internetet nemsokára elárasztják majd az ehhez hasonló összeesküvés-elméletes cuccok, ahogy annak idején például a Donyeck felett lelőtt maláj utasszállító esetében. Merthogy ugye az oroszok soha nem követnek el semmi rosszat, mindig csak ártatlanul megvádolt áldozatok.

Szóval egy orosz újságban megszólalt Szkripal Oroszországban élő unokatestvére, Viktorija, aki tudományos alapossággal elmagyarázta, miért képtelenség az idegméreg-sztori. Szkripalnak ugyanis volt két macskája és két tengerimalaca is, márpedig Viktorija szerint „egy ilyen támadásnál a macskák talán elrohanhattak volna, a tengerimalacokat viszont holtan kellett volna megtalálni a ketrecükben”. Ám – nyitja fel az olvasók szemét – senki sehol semmit nem közölt a tengerimalacok sorsáról.

Szóval, ha jól értem, a fő érv, hogy miért nem az orosz titkosszolgálat az elkövető, az az, hogy a média nem mutatott kellő érdeklődést két tengerimalac sorsa iránt! Lehet, én vagyok szőrösszívű, de tényleg nagy ívben teszek rá, mi történik két állattal, amely mérsékelten finom perui élelmiszerből valahogy európai házi kedvencé vált, amikor éppen embereket gyilkolnak mérgesgázzal egy európai városban. Megjegyzem, amikor visszaemlékszem az elmúlt idő legnagyobb orosz tragédiájára, a plázatűzre, valahogy ott is inkább a bennégett gyerekekről jöttek a hírek, elpusztult állatokról egyáltalán nem lehetett olvasni, bár nyilván voltak olyanok is. Bár az is lehet, hogy az oroszok úgy gondolják, a Nyugat annyira elhülyült, hogy ott ez is másképp van, és mondjuk ebben speciel lehet is valami, legalábbis, ha belegondolok, hogy nemrég, a francia túszejtésnél egy vegán fanatikus azt írta, hogy egyáltalán nem sajnálja az egyik áldozatot, akinek egy iszlamista elvágta a torkát, hiszen hentes volt.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.