Felvidékről üzentek: „Nem Soros áll a tüntetések mögött, hanem a polgári középosztály”

/ 2018.03.12., hétfő 10:32 /

Publicisztikát közölt vasárnap a Mandineren Kollai István, a Pozsonyi Magyar Kulturális Intézet 2011 és 2016 közötti igazgatója. „Nem, Szlovákiában nem Soros áll a tüntetések mögött, hanem a polgári középosztály. Nem bátorság szembemenni velük, hanem kegyeletsértés. És nem építi, hanem gyengíti Közép-Európát az, aki a szlovák középosztályt támadja” – írja Kollai.

Az írás az után született, hogy Orbán Viktor miniszterelnök pénteken így kommentálta a szlovák belpolitikai válságot pénteken a közmédiának: „Soros György és hálózata minden alkalmat megragadnak, hogy megbuktassák azokat a kormányokat, amelyek ellenállnak a bevándorlásnak.”

Szlovákiában belpolitikai válság kezdődött, miután február 26-án az otthonában agyonlőttek egy 27 éves újságírót. Ján Kuciak le akarta leplezni az országban működő olasz maffia és a kormánykörök, személy szerint Robert Fico miniszterelnök kapcsolatát.

Kollai István szerint Szlovákiában „a rendszerváltás óta nem látott méretű” tüntetések zajlanak. „Nem, nem Soros áll ezek mögött, hanem főleg fiatalok és egyetemisták. És rektorok, akik szabadnapot adtak nekik a tüntetésre. És nyomdák, akik ingyen nyomtatnak nekik szóróanyagot. És informatikusból lett helyi vállalkozók, akik oknyomozó újságot alapítottak” – írja a Mandineren. Kollai azt mondja, „nem vagány dolog” nekimenni a szlovák tüntetőknek: „Elsősorban kegyeletsértés, hiszen a kiváltó ok az, hogy egy 27 éves (!) újságírót otthonában lelőttek, régészhallgató menyasszonyával együtt (!!), feltehetőleg a keletszlovák világgal összefonódott maffia végzett vele.”

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Putyin a székelyeknél − itt a magyar geopolitikai thriller!

Ideges román rohamrendőrök gyűrűjében tízezrek éneklik Marosvásárhelyen: „Mi egy vérből valók vagyunk” – majd elszabadul az erőszak. Ez a nem is olyan távoli jövőben játszódó Máglyatűz – a háború peremén című regény egyik kulcsjelenete. Interjú a David Autere álnéven író szerzővel.

„Siralmas” – itt a Fidesz által beígért elszámoltatás teljes mérlege

Az Andrássy úti palotaper ítélethirdetésével, majd Kocsis István volt MVM-vezér múlt heti felmentésével lényegében lezárult a Fidesz által beígért elszámoltatás. Az egykori célszemélyek közül mára többen NER-barátokká váltak. Nagy elszámoltatási mérleg a március 15-i ünnep miatt már szerdán megjelenő Heti Válaszban.