valasz.hu/vilag/ezert-pofozhatta-meg-orbant-juncker-112906

http://valasz.hu/vilag/ezert-pofozhatta-meg-orbant-juncker-112906

Felkészül Orbán Viktor? – A Trump–Putyin találkozó hozadéka

/ 2018.07.15., vasárnap 15:10 /
Felkészül Orbán Viktor? – A Trump–Putyin találkozó hozadéka

Jobban támogatná-e Washington a magyar nemzetpolitikai törekvéseket, ha amerikai haditechnikát vásárolnánk?

Az amerikai és az orosz elnök július 16-án Helsinkiben találkozik. Magyarics Tamást, az ELTE amerikanisztika tanszékének professzorát, volt nagykövetet arról is kérdeztük: jobban támogatná-e Washington a magyar nemzetpolitikai törekvéseket, ha amerikai haditechnikát vásárolnánk, és miért értékelte fel a Krím annektálása Romániát? Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

„Az idősebbik Bush volt az utolsó amerikai elnök, aki reálpolitikusként közelített a nemzetközi politikához” – mondja az Amerika-szakértő, amikor a korábbi helsinki találkozókról és az amerikai külpolitikai irányváltásokról faggatjuk. „Eközben például Ukrajna kapcsán az orosz elképzelések régóta ugyanazok. Ők úgy élik meg, hogy a lengyelek a XVI., a svédek a XVIII., Napóleon a XIX. században, a németek pedig az első és második világháború idején a Nyugatról védtelen síkságon keresztül nyomultak be Oroszországba. Ezért nem engedhetnek a stratégiai mélység követelményéből” – teszi hozzá Magyarics Tamás.

 

A professzort arról is kérdezzük, miért nem emeli fel hangját a washingtoni vezetés a magyarokat Ukrajnában és Romániában érő jogsértések miatt. Vajon amerikai fegyverek vásárlásával felébreszthető-e az USA kisebbségvédelmi érzékenysége? Magyarics Tamás beszél arról is, hogy változóban van a washingtoni politika hozzáállása a magyar kormányzathoz, ez látszik a magas szintű kétoldali találkozókon. Most már az a kérdés: mikor kerül sor Trump–Orbán találkozóra?A teljes interjú a Heti Válasz legfrissebb számában olvasható. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Matteo, az igazságos?

Olaszország lehet az első nyugat-európai állam, ahol az új, populista jobboldal bedarálja a mérsékelt jobboldalt.