valasz.hu/vilag/igy-meg-senki-sem-magyarazta-el-miert-onaltatas-hogy-a-migransbefogadassal-segitunk-a-vilag-szegenyein-120340

http://valasz.hu/vilag/igy-meg-senki-sem-magyarazta-el-miert-onaltatas-hogy-a-migransbefogadassal-segitunk-a-vilag-szegenyein-120340

Ezért veszélyesebb a mesterséges intelligencia, mint az ipari forradalom

/ 2018.06.08., péntek 14:30 /
Ezért veszélyesebb a mesterséges intelligencia, mint az ipari forradalom

Miközben rövid távon az automatizálás megoldást kínál a munkaerőhiányra, divat lett attól félni, hogy hosszú távon tömegek munkáját veszik el a gépek. Mások szerint az új munkahelyek bőven pótolják a kiesést. A friss Heti Válaszból kiderül, mi az igazság.

„Ha találkozok egy »normie-val« (nem szilícium-völgyi bennfentessel), kapásból fel tudok sorolni tíz céget, ami azon dolgozik, hogy ez az ember elveszítse az állását – mondja Antonio García Martínez, a Facebook volt munkatársa. – Harminc éven belül az emberek felének nem lesz munkája. Lázongások törhetnek ki. Háromszázmillió lőfegyver van az országban, többnyire olyanok kezében, akiket a legjobban érint majd a technológiai munkanélküliség. Most még úgysem fogják elhinni, de én láttam az önvezető kamiont, ami le fogja tarolja a gazdaságunkat.”

A Facebook Martínez vezetésével fejlesztette ki célzott hirdetési rendszerét – ma egy félreeső szigeten él, ahol kutakat ásott, napelemeket telepített, és betárazott pár félautomata karabélyt. Meggyőződése ugyanis, hogy a Szilícium-völgy anarchiába taszítják Amerikát. Mások szerint csak riogatás, hogy a mesterséges intelligencia elveszi az emberek munkáját, hiszen az ipari forradalom idején a gépekről mondták ugyanezt, mégsem igazolódott be. Viszont van egy kulcsfontosságú különbség, ami miatt ez most más lehet. Miben okosabbak már ma a tanuló programok az embereknél? Miért szorgalmazzák sokan az ultrakapitalista Szilícium-völgyben az alapjövedelem bevezetését?

 

Részletek a június 7-i Heti Válaszban, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

A nő, akit Trump elnök megnyugtat

Közös megoldásra van szükség migrációügyben, Oroszországgal pedig világosan kell beszélni – véli Észtország elnöke. Kersti Kaljulaid a Heti Válasznak azt mondta: nevén kell nevezni, mi folyik Ukrajnában, különben hozzászokunk, és ezt a hibát egyszer már elkövettük.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.