Ezek lettek 2017 Pulitzer-díjas képei

/ 2018.04.17., kedd 13:05 /

Tegnap adták át a tavalyi év legjobb sajtófotóinak ítélt Pulitzer-díjat. Hírkategóriában Ryan Kelly a Charlottesville-i tragédiát megörökítő fotója nyert. A helyi lap, a The Daily Progress akkori fotóriportere az utolsó munkanapján készítette a felvételt, amellyel most Pulitzer-díjat nyert, év elején pedig a World Press Photo díjazta második hellyel a fényképet.

Egy jármű hajt a tüntetők tömegébe Charlottesville-ben 2017. augusztus 12-én. Egy harminckétéves nő életét veszítette, többen megsérültek a támadásban

Fotó: Ryan Kelly

Fotósorozat kategóriában a Reuters hírügynökség fotórovatának mianmari rohingja menekültek sorsát bemutató anyaga kapott Pulitzer-díjat. A megrázó felvételek készítői Mohammad Ponir Hossein, Danish Siddiqui, Soe Zeya Tun, Damir Sagolj, Adnan Abidi, Hannah McKay és Cathal McNaughton fotóriporterek voltak.

Egy kimerült rohingja menekült ér partot Bangladeshben 2017. szeptember 11-én

Fotó: REUTERS/Danish Siddiqui

A háttérben sűrű füst gomolyog Mianmarban, míg Banladesh partjain rohingja menekültek érnek szárazföldet 2017. szeptember 11-én

Fotó: REUTERS/Danish Siddiqui

Édesapja érinti a 7 éves Mohammed Shoaibot egy Cox's Bazar környéki egészségügyi központban 2017. november 5-én. A fiú mellkasát golyótalálat érte mielőtt a határon átszökött Mianmarból 2017 augusztusában

Fotó: REUTERS/Adnan Abidi

Rohingják egy tákolt tutajon kelnek át a Naf folyón, hogy Bangladeshbe érjenek november 12-én

Fotó: REUTERS/Mohammad Ponir Hossain

Az erőszak elől menekülő testvérek egymásba kapaszkodva kelnek át a Naf folyón Palong Khaliban november 1-jén

Fotó: REUTERS/Adnan Abidi

 

 

Hamida hajótörésben elhunyt negyvennapos gyermekét siratja. Teknaf, 2017. szeptember 14.

Fotó: REUTERS/Mohammad Ponir Hossain

Hajótörést szenvedett menekültek holttestei fekszenek egy teknafi halottasházban október 9-én

Fotó: REUTERS/Damir Sagolj

Hajótörésben elhunyt menekültek holttestei fekszenek a zivatarban Cox's Bazar közelében

Fotó: REUTERS/Damir Sagolj

Levelek takarják Abdul Aziz, egy tizenegyhónapos kisfiú arcát. Betakart holtteste családja sátrában fekszik a Cox's Bazar környéki menekülttáborban. A kisfiú magas lázzal járó betegségben veszítette életét

Fotó: REUTERS/Damir Sagolj

 

Az illegális határátlépés miatt a bangladesi határőrök által fogva tartott rohingják várnak sorsukra Teknafban augusztus 31-én

Fotó: REUTERS/Mohammad Ponir Hossain

Kimerült asszony segítségért könyörög

Fotó: REUTERS/Hannah McKay

Egy biztonsági őr felügyeli a segélyosztásra váró rohingjákat Cox's Bazarban szeptember 21-én

Fotó: REUTERS/Cathal McNaughton

Tolongás a segélyért Cox's Bazarban szeptember 24-én

Fotó: REUTERS/Cathal McNaughton

Gyerekek sárkányt eregetnek a kutupalongi menekülttáborban december 10-én

Fotó: REUTERS/Damir Sagolj

Fotó: REUTERS/Hannah McKay

Egy felégetett rohingja falu maradványai Nyugat-Burmában, Maungdaw környékén szeptember 27-én

Fotó: REUTERS/Soe Zeya Tun

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.