valasz.hu/vilag/puspoki-segitseggel-alapitott-kollegiumban-sincs-helye-a-keresztenysegnek-125819

http://valasz.hu/vilag/puspoki-segitseggel-alapitott-kollegiumban-sincs-helye-a-keresztenysegnek-125819

Ez a Facebook bűne: az oroszok után új bűnbak kellett

/ 2018.04.05., csütörtök 12:15 /
Ez a Facebook bűne: az oroszok után új bűnbak kellett

Barack Obama újraválasztásakor forradalmi módszerként ünnepelte a fősodratú média azt a fajta adathalászatot, amivel most Donald Trump csapatát vádolják. A Cambridge Analytica-ügy tanulságai a friss Heti Válaszban.

Barack Obama 2012-es újraválasztási kampánya során mit sem sejtő Facebook-felhasználók millióinak adatait szívta fel egy applikáció, melyet aztán személyre szabott politikai üzenetek célba juttatására használtak fel. A fősodratú média felállva tapsolt a XXI. századi választói mozgósítás úttörőinek. Most attól hangos a haladó sajtó, hogy Trump 50 millió Facebook-felhasználó adatainak ellopásával, majd agymosásukkal foglalta el az elnöki széket. Az orosz beavatkozás után ez a vezető kifogás, hogy miért veszített Hillary Clinton 2016-ban.

A két módszer között persze voltak különbségek is, de a lényeg – sok millióan tudtukon kívül, ismerőseik aktivitása miatt kerültek a kampányadatbázisba – azonos. De hogy került a világpolitikai diskurzus középpontjába egy Etonban tanult, jól szabott öltönyöket hordó angol üzletember és egy meleg kanadai számítógépzseni közös cége? Hogyan használják a magyar pártok a Facebook, a Google és a YouTube mikrotargetálási lehetőségeit? És miért ironikus, hogy a liberális Szilícium-völgyi cégek Trump üzenetei után most a Fidesz-közeli médiumok migránsozó kampányhirdetéseit terítik?

 

 

 

 

Részletek az április 5-i Heti Válaszban, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.