valasz.hu/vilag/puspoki-segitseggel-alapitott-kollegiumban-sincs-helye-a-keresztenysegnek-125819

http://valasz.hu/vilag/puspoki-segitseggel-alapitott-kollegiumban-sincs-helye-a-keresztenysegnek-125819

Ennek a folyónak a színe mindent elmond a bevándorlás méreteiről

/ 2018.04.18., szerda 12:15 /
 

A kép Bradford egyik folyócskáját ábrázolja. A félmilliós Bradford a hatodik legnagyobb angol város, bár hogy meddig és mennyire angol, az vitatható. 2001-ben még a bradfordiak háromnegyede volt biobrit, 2011-ben már csak a kétharmaduk. 2021-ben talán a felük lesz az. A nem fehér kisebbség legnagyobb részt pakisztániakból áll. Akik példamutatóan ragaszkodnak vallásukhoz és szokásaikhoz, így a konyhájukhoz is. Ráadásul pont ezen a téren tényleg nehéz is érvelni a brit kulináris felsőbbrendűséggel. Így aztán körülbelül kétszáz indiai (azaz pakisztáni) étterem van a Nagy-Britannia curry-fővárosának is becézett Bradfordban, ők messze a legfontosabb foglalkoztatók. És ezzel el is érkeztünk a kép magyarázatához: a város szennyvízrendszere elöregedett, az egyre szaporodó kifőzdék pedig sokszor nem is bajlódtak azzal, hogy rákapcsolódjanak a csatornahálózatra, hanem egyszerűen a természetes vizekbe öntik a mosogatóvizüket, amely pedig a currynek köszönhetően sárga. Az egyenlet megoldása pedig sok bevándorló=sok curry=sárga folyó.

Mit is kell még ilyenkor elmondani? Ne hagyjuk, hogy a Bodrog ilyen legyen! Őrizzük meg a Zagyvát zagyvának!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.