Elképesztő látvány! Amerikai nagyvárost így kevesen láhattak

/ 2017.11.10., péntek 18:00 /

A Thames & Hudson kiadó gondozásában jelent meg Jeffrey Milstein amerikai fotográfus legújabb albuma, az LANY, mely hazájának két legismertebb metropoliszát, Los Angelest és New Yorkot mutatja be a magasból. A helikopterből, 90 fokos szögből fotózott városi szövetek részletgazdagon mutatnak be lakossági és kereskedelmi negyedeket, ikonikus épületeket, parkokat.

Forgalmas közlekedési csomópont Los Angelesben. Legmagasabb pontján 40 méter, 1993-ban készült el

Fotó: Jeffrey Milstein

Beverly Hills, a hírességek népszerű lakóhelye

Fotó: Jeffrey Milstein

432 Park Avenue, New York. A 425,5 méter magas épület a legmagasabb lakóépület a világon

Fotó: Jeffrey Milstein

A Times Square a világ egyik legnépszerűbb turista látványossága, évente több mint 120 millióan látogatnak ide

Fotó: Jeffrey Milstein

The Long Beach Shoreline Marina, Los Angeles. A kikötő 1983-ban épült az azt követő évben megrendezett olimpia vitorlásversenyeinek színhelyéül

Fotó: Jeffrey Milstein

A los angeles-i nemzetközi repülőtér, mely az egyik legnagyobb forgalmú a világon. Tavaly közel 81 millió utas fordult meg termináljain

Fotó: Jeffrey Milstein

Az Amerikai Természettudományos Múzeum épülete New Yorkban. Évente 5 millió látogató érkezik

Fotó: Jeffrey Milstein

Universal Studios Hollywood, a világ egyik legismertebb filmstúdiója több mint száz éve áll ezen a területen. 1964-ben nyílt vidámparkjába több mint 8 millióan látogattak el 2016-ban

Fotó: Jeffrey Milstein

A Terminal Island Los Angeles környékén. A csak kereskedelmi-ipari célokra használt sziget nagyrésze mesterséges

Fotó: Jeffrey Milstein

Az 1871-ben épült new york-i Grand Central Station a világ legtöbb, 44 peronnal rendelkező pályaudvara

Fotó: Jeffrey Milstein

Stuyvesant Town–Peter Cooper Village, New York. A második világháború után épült negyedben 89 épületben 8757 lakás van

Fotó: Jeffrey Milstein

Szabadság-szobor, New York

Fotó: Jeffrey Milstein

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.