Elképesztő látvány! Amerikai nagyvárost így kevesen láhattak

/ 2017.11.10., péntek 18:00 /

A Thames & Hudson kiadó gondozásában jelent meg Jeffrey Milstein amerikai fotográfus legújabb albuma, az LANY, mely hazájának két legismertebb metropoliszát, Los Angelest és New Yorkot mutatja be a magasból. A helikopterből, 90 fokos szögből fotózott városi szövetek részletgazdagon mutatnak be lakossági és kereskedelmi negyedeket, ikonikus épületeket, parkokat.

Forgalmas közlekedési csomópont Los Angelesben. Legmagasabb pontján 40 méter, 1993-ban készült el

Fotó: Jeffrey Milstein

Beverly Hills, a hírességek népszerű lakóhelye

Fotó: Jeffrey Milstein

432 Park Avenue, New York. A 425,5 méter magas épület a legmagasabb lakóépület a világon

Fotó: Jeffrey Milstein

A Times Square a világ egyik legnépszerűbb turista látványossága, évente több mint 120 millióan látogatnak ide

Fotó: Jeffrey Milstein

The Long Beach Shoreline Marina, Los Angeles. A kikötő 1983-ban épült az azt követő évben megrendezett olimpia vitorlásversenyeinek színhelyéül

Fotó: Jeffrey Milstein

A los angeles-i nemzetközi repülőtér, mely az egyik legnagyobb forgalmú a világon. Tavaly közel 81 millió utas fordult meg termináljain

Fotó: Jeffrey Milstein

Az Amerikai Természettudományos Múzeum épülete New Yorkban. Évente 5 millió látogató érkezik

Fotó: Jeffrey Milstein

Universal Studios Hollywood, a világ egyik legismertebb filmstúdiója több mint száz éve áll ezen a területen. 1964-ben nyílt vidámparkjába több mint 8 millióan látogattak el 2016-ban

Fotó: Jeffrey Milstein

A Terminal Island Los Angeles környékén. A csak kereskedelmi-ipari célokra használt sziget nagyrésze mesterséges

Fotó: Jeffrey Milstein

Az 1871-ben épült new york-i Grand Central Station a világ legtöbb, 44 peronnal rendelkező pályaudvara

Fotó: Jeffrey Milstein

Stuyvesant Town–Peter Cooper Village, New York. A második világháború után épült negyedben 89 épületben 8757 lakás van

Fotó: Jeffrey Milstein

Szabadság-szobor, New York

Fotó: Jeffrey Milstein

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elbűvölő Sanghaj Budapesten

A kínai csomózással és a bársonyhímzéssel is megismerkedhetnek az Elbűvölő Sanghaj programsorozat látogatói egy hétig. Fotó, festmény, design.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.

Itt a könyvhét mérlege: idén egy bájos fiatal írónő asztala előtt kígyózott hatalmas sor

Több mint egy évtizedig az ünnepi könyvhét megnyitója után fél órával megjelent a Vörösmarty téren Esterházy Péter; tíz perc múlva már jöttek és nem akartak elfogyni a dedikálásra váró olvasók. Helyben vagyunk – bólogatott a közönség, ki örömmel, ki fanyalogva. Idén egy bájos fiatal írónő asztala előtt kígyózott hatalmas sor. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Azt ígérik, jobb lesz a MÁV, mint az osztrák vasút

Az osztrák vasút Budapestre közlekedő vonatánál magasabb színvonalat ígér jövőre a MÁV a felújított vasútvonalakon, saját gyártású kocsijai fedélzetén. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

„Putyin úgy fogja felhasználni a focivébét, ahogy Hitler tette az 1936-os olimpiával”

Kelet-ukrajnai háború, túlárazások, bosszúszomjas angol ultrák – néhány a 21. foci-vb-re vetülő árnyék közül. A nemzetközi politika nagyágyúi végül, a Krím annektálása ide vagy oda, nem maradnak távol a június 14-től kezdődő világbajnokságtól. Részletes háttér a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Prőhle Gergely: Lovas István halálára

„A kemény fiúk szemében nyilván a végső lúzerség, hogy most mégis leírom: megrendít Lovas halála.” Prőhle Gergely írása a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

Jó-e, hogy a fociválogatottak tele vannak bevándorlókkal?

A nyugat-európai válogatottakban a lakosság átlagánál jóval több bevándorlógyökerű játékost láthatunk a most kezdődő focivébén. Ami általános megítélés szerint az integráció nagy sikere. A legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszból kiderül, valóban sikerről van-e szó?

„Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi”

A Budapesti Wagner-napok kultuszhellyé avatta a Müpát, és sokak szerint Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi. Idén a szerző legnehezebben megrendezhető operája, a Trisztán és Izolda a fesztivál új produkciója. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.