valasz.hu/vilag/rangon-alul-hazasodnak-igy-foglalta-el-a-palotakat-a-kozeposztaly-128631

http://valasz.hu/vilag/rangon-alul-hazasodnak-igy-foglalta-el-a-palotakat-a-kozeposztaly-128631

Életpárti előretörés Amerikában

/ 2018.02.07., szerda 20:00 /
Életpárti előretörés Amerikában

A rendszerváltáskori Magyarországon a minta a Nyugat volt, de hogyan egyeztethető össze ezzel, hogy Amerika egyes államaiban ma a kilencedik hónapig végezhető abortusz? Az életpárti mozgalom most szövetségest talált az elnökben. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

„Mi vagyunk az életpárti nemzedék!” – hirdette több tízezer tizenéves transzparense a január közepén Washingtonban rendezett Élet Menete (March for Life) felvonuláson. „Ez élet, nem választás” – skandálták órákig az Amerika legkülönbözőbb pontjairól a fővárosba érkező, végeláthatatlan sorban hömpölygő, feltűnően fiatal csoportok hadai.

Az eseményt, amely mára a világ legnagyobb életpárti megmozdulásává nőtte ki magát, minden évben az amerikai Legfelsőbb Bíróság Roe v. Wade 1973-as döntésének évfordulójára időzítik. Ezzel is tüntetnek az ellen, hogy a nyugati világ legvallásosabb és legfejlettebb országa a legkevésbé szigorú, ha a magzati élet védelméről van szó.

 

 

 

Részletes háttér a február 8-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.

Akiket az állam jól kimentett

A devizahitelezés tekervényes történetében vajon új fejezetet nyit az Európai Bíróság főtanácsnokának minapi indítványa?