Donald Trump már most halhatatlan

/ 2018.05.14., hétfő 09:40 /

„Izrael legrasszistább focicsapata.” Ezt maguk a Beitar Jeruzsálem drukkerei állítják magukról. Ebben a dokumentumfilmben például. Az 1936-ban alapított klub a zsidó államiság egyik szimbóluma, amely muszlim játékost soha nem tűrt meg soraiban. A 2012/13-as szezonban leszerződtetett két csecsenföldit, de az idény végével haza is mentek, mert a Beitar keménymagja, a La Familia ennek szükségességét nem épp politikailag korrekten éreztette velük.

Izraelben ma hatalmas népünnepély lesz, az Egyesült Államok nagykövetsége ugyanis átköltözik Tel-Avivból Jeruzsálembe. Donald Trump még decemberben jelentette ezt be, amivel a palesztinok értésére adta, mit gondol a vitatott státusú város hovatartozásáról. A ceremónia előzményeként vasárnap fogadást rendeztek az izraeli külügyminisztériumban, amelyen az országba akkreditált 86 nagykövet közül nagyjából harmincan vettek részt. Az európai országok többsége bojkottálta az eseményt, Magyarország nagykövete azonban – cseh, osztrák és román kollégájával együtt – részt vett rajta.

Trump közel-keleti hazárdjátékának talán Izrael tud egyedül szívből örülni. Ennek jeleként – zsák a foltját alapon – a Beitar Jeruzsálem nevet változtat: mostantól Beitar Trump Jeruzsálemnek hívják. Nem vicc, a klub ezt vasárnap este közölte a Facebookon: „Jeruzsálem 70 éve vár a nemzetközi elismerésre, mígnem Trump elnök egy bátor lépéssel Izrael örök fővárosaként ismerte el. Trump elnök bátorságot és igaz szeretetet mutatott az izraeli emberek és fővárosuk felé, és további országok követik őt abban, hogy megadják Jeruzsálem jogos státusát. A Beitar Jeruzsálem futball klub – a város egyik kiemelkedő jelképe – boldogan jutalmazza az elnököt a szeretetéért, a maga módján. Eli Tabib tulajdonos és Eli Ohana klubelnök úgy döntöttek, hogy a történelmet író amerikai elnök nevét teszik a klub elnevezésébe, és mától Beitar Trump Jeruzsálemnek hívják. Legnagyobb szeretetünk az elnöké.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Akiket az állam jól kimentett

A devizahitelezés tekervényes történetében vajon új fejezetet nyit az Európai Bíróság főtanácsnokának minapi indítványa?

A falu, ahol az LMP-s jelölt megsemmisítette a fideszest

A Zemplén egyik kis falujában, Komlóskán április 8-án előállították az egész ország egyik legfurcsább választási eredményét: egyéniben az összes érvényes szavazat 62 százalékát az LMP-s jelölt vitte, a fideszes alig látszott. Hogy lehetséges ez? Miért rontott rájuk Lázár János az időközi választási kampányban? Miért fideszesek az aprófalvak a dacos mintafalu polgármestere szerint? Riport a Heti Válasz csütörtöki számában!

Brüsszel most tényleg büntet? – Navracsics Tibor válaszol

Navracsics Tibor szerint a 2019-es európai parlamenti választáson minden országban közös lesz a téma: a migráció. Az oktatásért és kultúráért felelős uniós biztost az EU-költségvetés hazánkat is célzó szankcióiról és Manfred Weber néppárti frakcióvezető Fidesz-kizárással fenyegető szavairól is kérdeztük. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban. 

Circus Maximus – a cirkuszművészet felől jön az új kulturális államtitkár

Vannak, akik kifejezetten örülnek Fekete Péter kulturális államtitkárrá történő kinevezésének, egyesek agilisnak, mások törtetőnek-törekvőnek nevezik. Nem tudni, milyen tervekkel érkezik a kulturális életbe a cirkuszigazgató, de a vele kapcsolatos várakozás inkább bizakodó. Az új államtitkár portréja a friss Heti Válaszban.