valasz.hu/vilag/ezert-pofozhatta-meg-orbant-juncker-112906

http://valasz.hu/vilag/ezert-pofozhatta-meg-orbant-juncker-112906

Az új, populista politika bedarálja a mérsékelt jobboldalt?

/ 2018.07.12., csütörtök 17:00 /
Az új, populista politika bedarálja a mérsékelt jobboldalt?

Olaszország lehet az első nyugat-európai ország, ahol az új, populista jobboldal bedarálja a mérsékelt jobboldalt. A digitális Heti Válasz legfrissebb számában bemutatjuk, hogy lett egy szalonképtelen szeparatista pártból és annak exkomcsi vezetőjéből Olaszország legnépszerűbb ereje és legfontosabb politikusa.

Olaszország belügyminisztere jó egy hónapja van hatalmon, s ezalatt megduplázta pártja támogatottságát: a Liga a legnépszerűbb erő lett. Matteo Salvini tiltotta ki a kikötőkből az olasz gazdák profitját veszélyeztető kambodzsai rizsszállítmányt, javasolta a nem olasz cigányok deportálását („a mienknek sajnos maradniuk kell”), és persze legfőképpen lezárta a kikötőket a civil szervezetek menekültszállító hajói elől. És ez még csak a kezdet, mert nemcsak Olaszországot, hanem egész Európát akarja felfogatni. Azt mindenesetre hetek alatt elérte, hogy ő lett Angela Merkel német kancellár elsőszámú ellenfele.

 

 

 

 

 

 

 

 

Salvini és az olasz populisták felemelkedése a Heti Válasz legfrissebb számában. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás! 

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Matteo, az igazságos?

Olaszország lehet az első nyugat-európai állam, ahol az új, populista jobboldal bedarálja a mérsékelt jobboldalt.