heti-valasz.hu/vilag/megvetozta-a-nagy-vihart-kavart-torvenyt-a-lengyel-elnok-124796

http://heti-valasz.hu/vilag/megvetozta-a-nagy-vihart-kavart-torvenyt-a-lengyel-elnok-124796

Az új, populista politika bedarálja a mérsékelt jobboldalt?

/ 2018.07.12., csütörtök 17:00 /
Az új, populista politika bedarálja a mérsékelt jobboldalt?

Olaszország lehet az első nyugat-európai ország, ahol az új, populista jobboldal bedarálja a mérsékelt jobboldalt. A digitális Heti Válasz legfrissebb számában bemutatjuk, hogy lett egy szalonképtelen szeparatista pártból és annak exkomcsi vezetőjéből Olaszország legnépszerűbb ereje és legfontosabb politikusa.

Olaszország belügyminisztere jó egy hónapja van hatalmon, s ezalatt megduplázta pártja támogatottságát: a Liga a legnépszerűbb erő lett. Matteo Salvini tiltotta ki a kikötőkből az olasz gazdák profitját veszélyeztető kambodzsai rizsszállítmányt, javasolta a nem olasz cigányok deportálását („a mienknek sajnos maradniuk kell”), és persze legfőképpen lezárta a kikötőket a civil szervezetek menekültszállító hajói elől. És ez még csak a kezdet, mert nemcsak Olaszországot, hanem egész Európát akarja felfogatni. Azt mindenesetre hetek alatt elérte, hogy ő lett Angela Merkel német kancellár elsőszámú ellenfele.

 

 

 

 

 

 

 

 

Salvini és az olasz populisták felemelkedése a Heti Válasz legfrissebb számában. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás! 

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.