valasz.hu/vilag/fico-malina-hedvig-uggyel-akartak-lejaratni-a-szlovak-kormanyt-34198

http://valasz.hu/vilag/fico-malina-hedvig-uggyel-akartak-lejaratni-a-szlovak-kormanyt-34198

Az óvoda, ahol betiltották, hogy valakinek legyen legjobb barátja

/ 2018.04.25., szerda 13:45 /

A folyamatos progresszió híveinek egyre nehezebb dolguk van, ha valami olyat akarnak letenni az asztalra, amire az ember még felkapja a fejét, de szerencsére Amerikában még mindig vannak, akik képesek megoldani ezt a feladatot. A liberális elit fellegvárának, Massachusettsnek egyik óvodájában (Pentucket Workshop Preschool) megtiltották a gyerekeknek a legjobb barátom/barátnőm kifejezés használatát. Az igazgató indoklása szerint a kifejezés nem elég inkluzív és rosszul érintheti azokat a gyerekeket, akik általa kizárva érezhetik magukat.

A szülők jelentékeny része az újítást nem annyira haladónak, inkább idiótának tartja, rámutatva olyan tényekre, amelyeket a jelek szerint a hivatásosan a gyerekekkel foglalkozó döntéshozókon kívül mindenki más tud. Például, hogy ebben a korban a legjobb barát személyazonossága akár óránként változhat, ráadásul egy időben egy csomó egyénre vonatkozhat. Arról végképp nem szólva, hogy ha az óvoda meg az iskola legfőbb szerepe az életre nevelés, akkor nem feltétlenül baj, ha a gyerekek ráébrednek, hogy bizony felnőve nem lesznek tízmilliárd ember legjobb barátai, sőt fognak találkozni olyanokkal is, akik majd kifejezetten utálják őket. Már ha ezek a gyerekek egyáltalán valaha felnőnek, nem csak meg. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.