new.valasz.hu/vilag/rohejes-vagy-szuper-biztonsagos-uj-zebra-forradalmasithatja-a-kozuti-kozlekedest-128425

http://new.valasz.hu/vilag/rohejes-vagy-szuper-biztonsagos-uj-zebra-forradalmasithatja-a-kozuti-kozlekedest-128425

Az elveszett ereklyék fosztogatói

/ 2011.02.09., szerda 16:02 /

Néhány nappal az után, hogy Egyiptom újfent visszakövetelte Nofertiti Berlinben őrzött mellszobrát, a tüntetéseket kihasználó fosztogatók múmiákat fejeztek le, és műkincseket törtek össze Kairóban. Az egyiptomi főrégész igyekszik hűteni a kedélyeket, a nagy európai múzeumok azonban aggódnak a műtárgyakért. (Részletek a 6. heti lapszámban!)

Több évezredet kibírtak, a fosztogatók pusztítását azonban nem vészelték át azok a múmiák, amelyeket a kairói utcákon uralkodó káoszt kihasználva téptek darabjaira az Egyiptomi Régiségek Múzeumában. A világ legnagyobb, 150 ezer tételből álló egyiptológiai gyűjteményét őrző múzeumot a tüntetések harmadik napján dúlták fel, miután a tiltakozók felgyújtották az egyiptomi kormánypárt szomszédos székházát. A tíz betörőt kifelé menet letartóztatták, így nem ismétlődött meg az Iraki Nemzeti Múzeum 2003-as kirablása, de így is felbecsülhetetlen a kár.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.