Akik köszönik Putyin agresszióját

/ 2018.04.12., csütörtök 09:00 /
Akik köszönik Putyin agresszióját

Lettország az idén lesz 100 éves, de a világ nem csak emiatt figyel rá – meg az egész Baltikumra –, hanem a nagy szomszéd Oroszország miatt is. Hogyan segített Vlagyimir Putyin abban, hogy megszülessen az egyik legöntudatosabb NATO-nemzet? A friss Heti Válasz helyszíni riportjából kiderül.

Az elmúlt négy évben több mint 250 százalékos hadikiadás-növelés. Bevallottan a Krím elcsatolásakor szerzett tanulságok miatt. Lettország – hasonlóan a másik két balti államhoz – minden tőle telhetőt megtesz, hogy ne jusson Ukrajna sorsára. Ebben a NATO is támogatja, amely tavaly óta hat szövetséges nemzet több mint 1100 katonáját állomásoztatja a volt szovjet tagköztársaságban (mely kifejezést a lapunknak nyilatkozó lett külügyminiszter kikérte magának).

Rajta kívül riportunkban találkozhatnak spanyol katonákkal, a lett haderő és a nemzeti gárda parancsnokával, az ország volt elnökével, aki bevezette hazáját az EU-ba és a NATO-ba (és Putyinról is mesél), továbbá az orosz információs hadviselés ellen létrehozott, rigai központú NATO-szerv, a StratCom igazgatójával. Vajon mennyire tartanak a nagy szomszédtól?

 

 

 

 

Részletek a Heti Válasz április 12-i számában. Lapunk elektronikusan is megvásárolható a Digitalstandon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.