valasz.hu/vilag/ezert-pofozhatta-meg-orbant-juncker-112906

http://valasz.hu/vilag/ezert-pofozhatta-meg-orbant-juncker-112906

A Rolling Stones Prágában – mutatjuk az el nem múló siker receptjét

/ 2018.07.14., szombat 11:30 /
A Rolling Stones Prágában – mutatjuk az el nem múló siker receptjét

Július 5., hajnali három óra, Prága, főpályaudvar. Százak fetrengenek a neonfénytől és a székek, padok hiányától alvásra, pihenésre tökéletesen alkalmatlan szocreál épület padlóján a világ egyik legszebb belvárosától kőhajításnyira. Nem csövesek, nem piszkosak. Vagyis: nem nagyon. Zömmel fiatalok, akiknek nem tellett szállodai szobára. Csehek, szlovákok és magyarok vegyesen. Köztük Szilvi, a 22 éves budapesti egyetemista. Fáradtan dől egy oszlopnak, maga alá gyűrt pulóverén a jel, mely majd’ minden itt tanyázó ruházatán feltűnik. Arra a jelre mutat Szilvi, amikor azt tudakoljuk, mégis miért kelt át országhatárokon nagypapájánál is idősebb emberek koncertjéért. Mi a bánatot képes neki nyújtani a Rolling Stones, amiért hajlandó elkölteni ötvenezer forintot koncert- és vonatjegyre, majd a hideg kövön nyomorogni hajnalban az 5.51-es budapesti vonat indulásáig. Szilvi tehát – mintha életében ilyen buta kérdést nem hallott volna – a legtermészetesebb mozdulattal mutat válaszképpen a pulóverén rikító kiöltött nyelvre, majd csak annyit mond: „Ez a Stones. Látni kell egyszer, ha lehet. Persze többször kellene, amíg csak lehet. Imádom, hogy lehetett.”

 

Nyolcvanezer ember gondolta ugyanígy: tökéletes telt ház volt a prágai Letnany reptéren néhány órával korábban. S noha volt kerekesszékes tribün, ezrével, de inkább tízezrével voltak ott huszonévesek. Márpedig ahol ez a helyzet, az nem múltidő, nem lejárt lemez, cseppet sem nosztalgiaprodukció. Az 1962-ben alakult Rolling Stones 56 év után, 2018-ban sem az. S hogy ez miként lehetséges? Nos, sok szempontból nagyon hasonlóan ahhoz, ahogy a tartós politikai sikerek teremnek – egy hatalmas különbséggel.

S hogy mi az?

Kiderül a Heti Válasz legfrissebb számából. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Matteo, az igazságos?

Olaszország lehet az első nyugat-európai állam, ahol az új, populista jobboldal bedarálja a mérsékelt jobboldalt.