A legjobb gratuláció Orbán Viktornak

/ 2018.04.09., hétfő 19:15 /

Nem nagyon volt olyan komolyan vehető európai vezető, aki ne gratulált volna a miniszterelnöknek zsinórban harmadik választási győzelméhez.

Köztük volt Orbán Viktor egykori lengyel miniszterelnök kollégája, az Európai Tanácsot elnöklő Donald Tusk – a Fidesszel az Európai Néppártban szövetséges lengyel Polgári Platform politikusa –, aki ezt írta:

„Kedves Miniszterelnök Úr, Kedves Viktor!

Az Európai Tanács nevében szeretnék gratulálni a tegnapi választási eredményhez.

Miniszterelnökként betöltött újbóli hivatali ideje alatt számítok önre, hogy konstruktív szerepet játszik az EU-s egységünk fenntartásában.

Várom, hogy ismét együtt dolgozzak önnel az Európai Tanácsban!

Üdvözlettel,

Donald Tusk”

EU. Konstruktív szerep. Egység.

Rosta

Dévényi István

Találkozunk 2016-ban!

Új kormány – oktatáspolitikai fordulat jön?

Ha valóban a jegybanki ajánlások alapján kezd bele a kormány a versenyképesség javításába, akkor az oktatásban át kell állítani a váltókat. Részletes háttér a Heti Válaszban.

Miért fideszes a falu? – A választási adatok mögé néztünk

A kormánypárt elsősorban falun mozgósított, a községekben élők szavazataival nyerte meg a választásokat – hallhattuk az elmúlt napokban. De tényleg igaz ez? Miként húzhatták be a romák tömegeinek voksait is? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Mihez kezd a Fidesz a Budapest nevű ellenzéki szigettel?

A választás nyilvánvalóvá tette: a Fidesz messze nem olyan népszerű a fővárosban, mint az ország többi részén. Újra napirendre kerülhet az önkormányzati rendszer átalakításának kérdése, de a kormány számára tökéletes megoldás nem látszik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.