A legjobb gratuláció Orbán Viktornak

/ 2018.04.09., hétfő 19:15 /

Nem nagyon volt olyan komolyan vehető európai vezető, aki ne gratulált volna a miniszterelnöknek zsinórban harmadik választási győzelméhez.

Köztük volt Orbán Viktor egykori lengyel miniszterelnök kollégája, az Európai Tanácsot elnöklő Donald Tusk – a Fidesszel az Európai Néppártban szövetséges lengyel Polgári Platform politikusa –, aki ezt írta:

„Kedves Miniszterelnök Úr, Kedves Viktor!

Az Európai Tanács nevében szeretnék gratulálni a tegnapi választási eredményhez.

Miniszterelnökként betöltött újbóli hivatali ideje alatt számítok önre, hogy konstruktív szerepet játszik az EU-s egységünk fenntartásában.

Várom, hogy ismét együtt dolgozzak önnel az Európai Tanácsban!

Üdvözlettel,

Donald Tusk”

EU. Konstruktív szerep. Egység.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.