valasz.hu/vilag/inkabb-hagyjon-ki-egy-evet-a-lanyom-az-iskolaban-mint-hogy-meghaljon-127477

http://valasz.hu/vilag/inkabb-hagyjon-ki-egy-evet-a-lanyom-az-iskolaban-mint-hogy-meghaljon-127477

A Heti Válasz Európa legfőbb fű- és terroristaellátójában járt

Heti Válasz / 2018.01.10., szerda 18:00 /
A Heti Válasz Európa legfőbb fű- és terroristaellátójában járt

Lapunk titkos tudósítója ezúttal a marokkói Rif-hegységből jelentkezik, amelynek földje igazi mezőgazdasági különlegesség: semmi nem terem meg benne marihuánán és terroristán kívül. Barcelona, Brüsszel, Párizs – nem volt olyan komoly iszlamista merénylet Európában, amelynek elkövetői között ne lettek voltak idevalósiak. Riportunk a csütörtöki Heti Válaszban.

„Hát igen, a gabona itt nem terem meg” – legyint a tájra Brahim, és fázósan összehúzza magán a marokkóiak tradicionális viseletét, a dzselabát, amely a világ legpraktikusabb ruhadarabja: egy zsebekkel, ujjal és csúcsos kapucnival ellátott zsákruha. Hagyományosan hamis Paris-Saint-Germain tréning fölött hordják. Jól jön a kétezer fölötti csúcsokkal csipkézett Rifben, ami télen jéghideg, nyáron forró és minden évszakban nagyrészt terméktelen, bár gyönyörű. Brahimmal sovány, sziklás földet, hófoltos hegytetőket, cédrus- és paratölgyerdőket látunk. A háttérben meg-megcsillan a Földközi-tenger kékje. Az egyetlen ehető terménynek a kis erődszerű házakat körülvevő kaktuszbokrok tűnnek.

Sok tudományos elmélet kering a Rif és a terrorizmus kapcsolatáról, de egyik sem említi a legkézenfekvőbb összefüggést: ha valaki kaktuszfügét pucolva nő fel, egy bomba összerakása gyerekjáték lesz.

 

 

 

 

Részletes háttér a Heti Válasz január 11-i számában, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Magyarország kétharmada alkalmas lakóhely lehet a medvéknek

Egyre gyakrabban főszereplői a híreknek az országon keresztül-kasul trappoló medvék, a Bükkben szaporodó farkascsaládok, sőt, néha hiúzokról is hallani. Örüljünk-e a nagyragadozók újbóli megjelenésének, vagy inkább féljünk tőlük?