Gazdaság

Repülővel Észak-Amerikába – soha nem volt még ennyi közvetlen járat!

/ 2018.05.09., szerda 19:00 /
Repülővel Észak-Amerikába – soha nem volt még ennyi közvetlen járat!

Soha nem közlekedett még annyi közvetlen légi járat Budapest és Észak-Amerika között, mint jelenleg. Részletek a csütörtöki Heti Válaszban.

Hazánk és az Egyesült Államok között utoljára 2011 októberében repült menetrend szerinti közvetlen járat idén május 3-a előtt, amikor a lengyel nemzeti légitársaság felavatta Budapest–New York útvonalát. Két nappal később pedig a Budapest–Chicago került sorra. Nagyon ritka, hogy egy nemzeti légitársaság bázist létesítsen a hazáján kívül, ebben az esetben viszont ez történt. A LOT a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre telepített egy 252 székes Boeing-787 Dreamliner repülőgépet.

Míg a LOT egész évben működteti járatait, az American Airlines egyelőre csak október végéig kötelezte el magát Budapest mellett, addig viszont minden nap közlekedik a május 5-én indított philadelphiai járat. Ez a reptér a társaság legfontosabb gyűjtő-elosztó központja, így szinte minden amerikai városba kínál átszállási kapcsolatot. Korábban soha, még a Malév idejében sem fordult elő, hogy négy észak-amerikai városba lehetett eljutni átszállás nélkül Budapestről. A negyedik a kanadai Toronto, ahová az Air Canada Rouge repül, jelenleg a hét minden napján.

  

 

Részletes információk a május 10-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Baljós árnyak a magyar Microsoftnál

Váratlanul felállt székéből a magyar Microsoft ügyvezetője. Nem ez az első baljós árny a vállalatnál: fél éve elcsapták állami viszonteladóikat, két volt vezetőjük kormányzati mentőövet kapott, és a hírek szerint az amerikai hatóságok is vizsgálódnak az ügyben.

Miért nem beteg a horvát foci?

Miért egy 4,2 milliós kis nemzet játszott a foci világbajnokság döntőjében? És miért nem mondjuk egy tízmilliós? A digitális Heti Válasz legfrissebb számában megmutatjuk, hogyan lehet Horvátország ennyire sikeres a világ legnépszerűbb sportjában, amikor a futballélet ott is velejéig korrupt.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.