Gazdaság

Magyar multi lesz a Tungsramból

/ 2018.04.27., péntek 16:10 /
Magyar multi lesz a Tungsramból

A mai világban 4000 képzett és lojális ember nagy kincs; tudásunkat a világítástechnikán kívül is kamatoztatni lehet – mondja Jörg Bauer, a GE Lighting magyar és térségbeli cégeiből megalakuló Tungsram-csoport tulajdonosa. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Az említett érdekeltségeket megvásárló üzletember terveiről elmondta: a hagyományos világítástechnika piaca a LED előretörése miatt egyre zsugorodik, de sok olyan technológiával rendelkeznek, amelyet a világítási üzletágon kívül is kamatoztatni lehet, például az elektromos autók akkumulátorainak előállításánál. Ilyen üzemből négy is lesz Magyarországon, a Tungsram szeretne majd a beszállítójukká válni.

„A mai, munkaerő-hiányos világban 4000 képzett és lojális ember nagy kincs. Egy innováción alapuló vállalatot akarunk létrehozni, magas hozzáadott értékkel” – jelentette ki a megszakításokkal 16 éve Magyarországon élő Jörg Bauer. Hozzátette: a budapesti gyár egyik kihasználatlan részén egy olyan nyitott innovációs központot alakítanak ki, amilyen nincs még az országban. Ez nem csak irodából és laboratóriumból áll majd, lehetőség lesz benne prototípusok, gépek, szerszámok készítésére, kis szériás gyártásra is.

A külföldi GE-vállalatok megvásárlásáról azt mondta: zajlanak a szabályozói és egyéb egyeztetések. Ezek lezárulta után vesznek át további, értékesítéssel foglalkozó leányvállalatokat pár száz dolgozóval, több mint 20 országban. Ezáltal a Tungsram-csoport magyar multivá válik.

 

A teljes interjú az április 26-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Akiket az állam jól kimentett

A devizahitelezés tekervényes történetében vajon új fejezetet nyit az Európai Bíróság főtanácsnokának minapi indítványa?

A falu, ahol az LMP-s jelölt megsemmisítette a fideszest

A Zemplén egyik kis falujában, Komlóskán április 8-án előállították az egész ország egyik legfurcsább választási eredményét: egyéniben az összes érvényes szavazat 62 százalékát az LMP-s jelölt vitte, a fideszes alig látszott. Hogy lehetséges ez? Miért rontott rájuk Lázár János az időközi választási kampányban? Miért fideszesek az aprófalvak a dacos mintafalu polgármestere szerint? Riport a Heti Válasz csütörtöki számában!

Brüsszel most tényleg büntet? – Navracsics Tibor válaszol

Navracsics Tibor szerint a 2019-es európai parlamenti választáson minden országban közös lesz a téma: a migráció. Az oktatásért és kultúráért felelős uniós biztost az EU-költségvetés hazánkat is célzó szankcióiról és Manfred Weber néppárti frakcióvezető Fidesz-kizárással fenyegető szavairól is kérdeztük. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban. 

Circus Maximus – a cirkuszművészet felől jön az új kulturális államtitkár

Vannak, akik kifejezetten örülnek Fekete Péter kulturális államtitkárrá történő kinevezésének, egyesek agilisnak, mások törtetőnek-törekvőnek nevezik. Nem tudni, milyen tervekkel érkezik a kulturális életbe a cirkuszigazgató, de a vele kapcsolatos várakozás inkább bizakodó. Az új államtitkár portréja a friss Heti Válaszban.