Gazdaság

Kezdhetünk búcsúzni több jól ismert légitársaságtól

/ 2017.10.20., péntek 11:34 /
Kezdhetünk búcsúzni több jól ismert légitársaságtól

Nem kis részben a dolgozók kifacsarásán alapuló humánpolitika okozta a Ryanair botrányos járattörlési hullámát, de a vállalat némi fizetésemeléssel kezelheti a belső feszültségeket. Közben kezdhetünk búcsúzni több jól ismert légitársaságtól is. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

A Ryanair téli menetrendi időszakra is átnyúló járattörlései összesen több mint 700 ezer embert sújtanak. Európa legnagyobb légitársasága számára a jelek szerint megoldhatatlan problémát jelentett, hogy szabadságolási rendszerét fennakadás nélkül átállítsa az eddigi április-márciusiról naptári évesre.

A járattörlések másik oka, hogy mivel világszerte hasít az iparág, nagy a kereslet a pilótákra, akik így kedvező feltételekkel szerződhetnek át riválisokhoz. Ezt több száz ryanaires is megtette, részben a vállalat finoman szólva sem emberközpontú humánpolitikája miatt. Friss adatok szerint a pilóták átlagosan 4,6 év után távoznak a fapados légitársaságtól.

A Ryanairnek mégsem kell túlságosan aggódnia, hiszen hullanak a versenytársak. Október elején leállt a Nagy-Britanniában az ötödik legnagyobbnak számító Monarch Airlines, míg az Alitalia és az Air Berlin hosszú hónapok óta csődvédelem alatt működik. Már nem sokáig, utóbbinak csak napjai vannak hátra, október 28-án befejezi működését. Meghatározó részét a Lufthansa veszi át, míg a maradék valószínűleg az Easyjethez kerül.

 

További részletek az október 19-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.