valasz.hu/uzlet/szukos-plaza-a-cet-belseje-35116

http://valasz.hu/uzlet/szukos-plaza-a-cet-belseje-35116

Gazdaság

Kell ez nekünk? Német használt autók áraszthatják el Magyarországot

/ 2018.03.08., csütörtök 20:00 /
Kell ez nekünk? Német használt autók áraszthatják el Magyarországot

Kormányzati intézkedés nélkül félő, hogy hazánkba kerül a német városokból kitiltott kocsik egy része, tovább öregítve az eleve koros járműállományt, és rontva az amúgy is szennyezett levegőt. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A német szövetségi bíróság Stuttgart és Düsseldorf precedenst jelentő ügyében úgy döntött: az előírt levegőminőség biztosítása érdekében az önkormányzatok kitilthatják a belvárosokból a dízelüzemű autókat. Az intézkedések sorozata már idén elkezdődhet abban a 70 német városban, ahol túlságosan szennyezett a levegő.

Valószínűleg sok német válik meg gázolajjal hajtott járművétől, melyek Közép-Kelet-Európában találhatnak új gazdára. Tavaly 155 ezer használt autót hoztak be Magyarországra, 100 ezer 12 évnél idősebb volt. A jelenleg 3,5 millió darabos hazai autópark folyamatosan korosodik, az átlagéletkor már a 14 évet is meghaladja.

Ez közel sem csak az ő érdekük, a levegő szennyezettsége ugyanis idehaza is óriási probléma. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség tavalyi jelentése szerint hazánkban évente 14 ezren halnak meg emiatt, átlagosan 10 életévet elveszítve, a betegen eltöltött napok száma pedig 14 millió.

Talán az igények változása akadályozhatja meg, hogy az ország német roncstemető legyen. A használt járművek piactereként működő JóAutók.hu szerint tavaly trendforduló volt az importban, hosszú évek után már nem a dízelek és a prémiummodellek szerepeltek az élen, hanem az egyszerűbb benzinmotoros kocsik.

 

 

 

 

További részletek a március 8-i Heti Válaszban, mely a Digitalstandon  is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.