Gazdaság

„Hetvenhét magyar gépmese” – itt az egyik legsikeresebb családi vállalkozás!

/ 2017.12.22., péntek 15:00 /
„Hetvenhét magyar gépmese” – itt az egyik legsikeresebb családi vállalkozás!

A 77 Elektronika Kft. vércukormérőit sokan használják, de kevesen tudják, hogy a gyártó az egyik legsikeresebb, világszinten jegyzett magyar családi vállalkozás. Nagyinterjú a cég ügyvezető-tulajdonosával a Heti Válasz karácsonyi dupla számában.

Az 1986-ban alapított vállalat 620 embert foglalkoztat, az idén várhatóan 28 milliárd forint árbevételt ér el, amelynek 80 százaléka exportból jön. A két legfontosabb piac az EU és az Egyesült Államok, a harmadik Kína. Nem sok magyar családi vállalkozás mondhat el magáról ilyesmit. Zettwitz Sándor ügyvezető-tulajdonos szerint sikerük leginkább az innovációnak köszönhető. „Sok ember elköveti azt a hibát, hogy kitalál egy jó terméket, legyártja, keres vele, aztán a pénzt nem a termék fejlesztésére fordítja. Mi az árbevétel 6-7 százalékát forgatjuk vissza a fejlesztésekbe, volt, amikor 10-et. Majdnem 100 fejlesztőnk van, ami a magyar átlaghoz képest nagyon sok, de szükséges, ha meg akarunk maradni a világpiacon” – hangsúlyozza az üzletember.

A cukorbetegség elleni küzdelmen túl számos ügyet támogatnak, például a szórványmagyarságot segítő Kallós Zoltán Alapítványt. Erről Zettwitz Sándor azt mondta: majdnem száz éve csatolták el Erdélyt, és az, hogy a szórványban élők ma is magyarok, magyarul beszélnek, olyan érték, hogy ha az ember tudja, akkor támogatni kell.

 

A teljes interjú a december 21-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.