Gazdaság

„Hetvenhét magyar gépmese” – itt az egyik legsikeresebb családi vállalkozás!

/ 2017.12.22., péntek 15:00 /
„Hetvenhét magyar gépmese” – itt az egyik legsikeresebb családi vállalkozás!

A 77 Elektronika Kft. vércukormérőit sokan használják, de kevesen tudják, hogy a gyártó az egyik legsikeresebb, világszinten jegyzett magyar családi vállalkozás. Nagyinterjú a cég ügyvezető-tulajdonosával a Heti Válasz karácsonyi dupla számában.

Az 1986-ban alapított vállalat 620 embert foglalkoztat, az idén várhatóan 28 milliárd forint árbevételt ér el, amelynek 80 százaléka exportból jön. A két legfontosabb piac az EU és az Egyesült Államok, a harmadik Kína. Nem sok magyar családi vállalkozás mondhat el magáról ilyesmit. Zettwitz Sándor ügyvezető-tulajdonos szerint sikerük leginkább az innovációnak köszönhető. „Sok ember elköveti azt a hibát, hogy kitalál egy jó terméket, legyártja, keres vele, aztán a pénzt nem a termék fejlesztésére fordítja. Mi az árbevétel 6-7 százalékát forgatjuk vissza a fejlesztésekbe, volt, amikor 10-et. Majdnem 100 fejlesztőnk van, ami a magyar átlaghoz képest nagyon sok, de szükséges, ha meg akarunk maradni a világpiacon” – hangsúlyozza az üzletember.

A cukorbetegség elleni küzdelmen túl számos ügyet támogatnak, például a szórványmagyarságot segítő Kallós Zoltán Alapítványt. Erről Zettwitz Sándor azt mondta: majdnem száz éve csatolták el Erdélyt, és az, hogy a szórványban élők ma is magyarok, magyarul beszélnek, olyan érték, hogy ha az ember tudja, akkor támogatni kell.

 

A teljes interjú a december 21-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

V. Nagy Viktória

Találkozunk 2016-ban!

Rangos díjat nyert a Heti Válasz újságírója

Élő Anita nyerte a Média a családért díjat. Lapunk munkatársa a Melyik nem kellett volna? című, Heti Válaszban megjelent cikkével érdemelte ki az elismerést, amelyet Lévai Anikótól vett át csütörtökön a Várkert Bazárban.

Összeomlott a kormánykommunikáció

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal támogatást és segítséget nyújt az oltalmazott státuszt megszerző személyeknek annak érdekében, hogy minél hamarabb beilleszkedhessenek a magyar társadalomba.

Magyar történész kutatása a Batman és a Peter Pan rendezőinek új filmjei mögött

Négy hónapon belül két sikerfilm is landolt a mozikban, ami a II. világháború történetének elfelejtett mozzanatát, a Dinamó hadműveletet járja körül. Vajon aktuálisabb Dunkirk és Churchill híres „Harcolni fogunk!” beszéde most, mint bármikor az elmúlt hetven évben? Hogyan alakította a Hollywoodban befutott rendezők gondolkodását John Lukacs magyar történész? Részletes háttér a Heti Válasz január 18-i lapszámában!

Bereményi Géza: „Cseh Tamás azt hitte, besúgó vagyok”

Tegnap A jobbik részemet dúdolgattam – mondja Bereményi Géza, aki igazából magának írta a dalszövegeket. Január 21-én ő is ott lesz a Cseh Tamás 75. születésnapjára emlékező koncerten a MOMSportban. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Izraeli történészre figyel Orbán Viktor – tényleg átalakul az emberi faj?

Világszenzációk lettek, és állítólag Orán Viktor érdeklődését is felkeltették Yuval Noah Harari izraeli történész könyvei az emberiség múltjáról és jövőjéről. Legutóbbi műve szerint az emberi faj „szuperképességű”, illetve azzal nem rendelkező csoportokra válik szét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Bővül a Heti Válasz!

Január 18-tól négy oldallal hosszabb lesz hetilapunk digitális kiadása. Az első Újhullám-rovatból kiderül, miért aggályosak a Disney világuralmi tervei, hogy miben előztük meg a haladó Nyugatot, és hogy melyik a kedvenc autós YouTube-csatornánk.

Mibe bukott bele az akasztós román miniszterelnök?

A székely zászló miatt akasztással fenyegetőző román kormányfő gyorsan megbukott, de a botrányos eset rávilágít: fokozódik a magyarellenes hangulatkeltés Romániában. És a „centenáriumi év” éppen csak elkezdődött. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.