Gazdaság

Hallgassa meg az Apple magyar felfedezettjét!

/ 2018.02.20., kedd 17:27 /

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem információs technológiai karán ad elő holnap a Shapr3D nevű programot fejlesztő magyar cég alapítója. Ez az a vállalkozás, ami tavaly 1,3 millió dolláros befektetést kapott, és amire korábban az Apple is felfigyelt.

A kissé nehézkes nevű Shapr3D-vel otthoni 3D nyomatásra alkalmas vagy akár professzionális tervezéshez szükséges modelleket lehet létrehozni tableten. Az alábbi rövid videó minden leütött betűnél többet mond arról, hogyan működik a szoftver:

A magyar alapítású startup cég első nagy sikere az volt, amikor a Microsoft Office és az Apple saját alkalmazásai mellett őket is feltette az iPad Pro élményét bemutató weboldalra. Hatalmas presztízse volt annak, hogy az óriásvállalatok közt szerepelt a mindössze háromfős magyar csapat.

Aztán tavaly robbant a hír, hogy cég nagy összeget, 1,3 millió dollár tőkét kapott külföldi befektetőktől. „Ezzel beléptünk abba a körbe, akik magyar startupként neves, nemzetközi befektetőktől szereztek befektetést, a Prezi, Ustream, Logmein, AImotive és Bitrise mellé” – írták a Shapr3D-sek akkor.

A vállalkozás trükkjeiről és mítoszairól is beszél majd holnap a Pázmányon Csanády István, az applikációt fejlesztő cég alapítója, „Hogyan (ne) indítsunk startupot?” címmel. Helyszín: Pázmány Péter Katolikus Egyetem, 1083, Budapest, Práter u. 50/A, 239-es terem. Időpont: 2018. február 21. 15-18 óra.

A Shapr3D sztorija nagyon érdekes, ajánlom ezt az előadást jó szívvel.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.