Gazdaság

Hallgassa meg az Apple magyar felfedezettjét!

/ 2018.02.20., kedd 17:27 /

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem információs technológiai karán ad elő holnap a Shapr3D nevű programot fejlesztő magyar cég alapítója. Ez az a vállalkozás, ami tavaly 1,3 millió dolláros befektetést kapott, és amire korábban az Apple is felfigyelt.

A kissé nehézkes nevű Shapr3D-vel otthoni 3D nyomatásra alkalmas vagy akár professzionális tervezéshez szükséges modelleket lehet létrehozni tableten. Az alábbi rövid videó minden leütött betűnél többet mond arról, hogyan működik a szoftver:

A magyar alapítású startup cég első nagy sikere az volt, amikor a Microsoft Office és az Apple saját alkalmazásai mellett őket is feltette az iPad Pro élményét bemutató weboldalra. Hatalmas presztízse volt annak, hogy az óriásvállalatok közt szerepelt a mindössze háromfős magyar csapat.

Aztán tavaly robbant a hír, hogy cég nagy összeget, 1,3 millió dollár tőkét kapott külföldi befektetőktől. „Ezzel beléptünk abba a körbe, akik magyar startupként neves, nemzetközi befektetőktől szereztek befektetést, a Prezi, Ustream, Logmein, AImotive és Bitrise mellé” – írták a Shapr3D-sek akkor.

A vállalkozás trükkjeiről és mítoszairól is beszél majd holnap a Pázmányon Csanády István, az applikációt fejlesztő cég alapítója, „Hogyan (ne) indítsunk startupot?” címmel. Helyszín: Pázmány Péter Katolikus Egyetem, 1083, Budapest, Práter u. 50/A, 239-es terem. Időpont: 2018. február 21. 15-18 óra.

A Shapr3D sztorija nagyon érdekes, ajánlom ezt az előadást jó szívvel.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Putyin a székelyeknél − itt a magyar geopolitikai thriller!

Ideges román rohamrendőrök gyűrűjében tízezrek éneklik Marosvásárhelyen: „Mi egy vérből valók vagyunk” – majd elszabadul az erőszak. Ez a nem is olyan távoli jövőben játszódó Máglyatűz – a háború peremén című regény egyik kulcsjelenete. Interjú a David Autere álnéven író szerzővel.

„Siralmas” – itt a Fidesz által beígért elszámoltatás teljes mérlege

Az Andrássy úti palotaper ítélethirdetésével, majd Kocsis István volt MVM-vezér múlt heti felmentésével lényegében lezárult a Fidesz által beígért elszámoltatás. Az egykori célszemélyek közül mára többen NER-barátokká váltak. Nagy elszámoltatási mérleg a március 15-i ünnep miatt már szerdán megjelenő Heti Válaszban.