valasz.hu/uzlet/a-piketty-fele-tokeszivattyu-nekunk-mohacs-kell-127929

http://valasz.hu/uzlet/a-piketty-fele-tokeszivattyu-nekunk-mohacs-kell-127929

Gazdaság

Érdemes készülni: idén drágább lesz a külföldi nyaralás

/ 2018.06.21., csütörtök 11:00 /
Érdemes készülni: idén drágább lesz a külföldi nyaralás

A végéhez közeledik a nemzetközi gazdaság kivételesen kedvező időszaka, nehézzé téve a kormány növekedési céljainak elérését. A legújabb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy folyamatnak a forint is kárát látja.

Sokan dörzsölhették a szemüket az elmúlt napokban a pénzváltók árfolyamai látták, különösen, ha néhány héttel vagy hónappal ezelőtt nagyjából már kiszámolták a nyaralás költségeit. Újra elő kell venni a kockás papírt, miután cikkünk írásakor a forint az euróval szemben sokéves mélypont körül ingadozott a 320-325 közötti sávban, a kunával szemben pedig még sosem volt ilyen gyenge.

 

„A változó jegybanki politikák, az emelkedő amerikai kamatszint miatt a legtöbb feltörekvő piacon a befektetők magasabb kockázati prémiumot kérnek” – mondja lapunknak a folyamat hátteréről Bakos Ádám, az Aegon Alapkezelő vezető kötvény-vagyonkezelője. Holecz Noémi, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője pedig arra számít, hogy a következő hetekben-hónapokban 320 és 325 között lesz a forint-euró árfolyam, de lehetnek kilengések akár 330-ig is.

A kormány és a Magyar Nemzeti Bank hivatalos megszólalásai arról tanúskodnak, hogy nem nyugtalanítja őket a korábban megszokottnál néhány százalékkal gyengébb forint.

 

További részletek a friss Heti Válaszban, mely immár csak digitálisan vásárolható meg.

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Matteo, az igazságos?

Olaszország lehet az első nyugat-európai állam, ahol az új, populista jobboldal bedarálja a mérsékelt jobboldalt.