valasz.hu/uzlet/az-uj-leanyvallalatoknak-koszonhetoen-jelen-van-tobb-masik-orszagban-is-57593

http://valasz.hu/uzlet/az-uj-leanyvallalatoknak-koszonhetoen-jelen-van-tobb-masik-orszagban-is-57593

Gazdaság

Búcsúzó Telekom-vezér: „Sok nehéz pillanat adódott 2010 és 2013 között”

/ 2018.05.16., szerda 16:30 /
Búcsúzó Telekom-vezér: „Sok nehéz pillanat adódott 2010 és 2013 között”

Sok nehéz időszak volt a Magyar Telekom és a kormány kapcsolatában 2010-13 között – mondja Christopher Mattheisen, a cég közel 12 év után hamarosan távozó vezérigazgatója. Nagyinterjúnk a Heti Válaszban.

Távozásának okairól Christopher Mattheisen azt mondja: a mostani megfelelő pillanat a váltásra, mert jók a cég eredményei és piaci pozíciói, növekedési pályán van, nem utolsó sorban pedig adott a megfelelő utód Rékasi Tibor személyében. Az Origo eladására így emlékszik: a döntést üzleti logika alapján a helyi menedzsment hozta meg. „Láttuk, hogy az online média fejlődik, de úgy ítéltük meg, hogy egyre nehezebb helyzetbe fog kerülni, mert a Google üzletileg uralja ezt a pályát. Ráadásul az Origo sokkal több figyelmet követelt a Magyar Telekom vezetésétől, mint amit a mérete indokolt volna” – így a vezérigazgató.

Hozzáteszi: konkrét ügyekkel, döntésekkel kapcsolatban nem gyakorolt nyomást rá vagy a vállalatra a politika, „de sok nehéz pillanat adódott 2010 és 2013 között. Nem könnyű a tulajdonosoknak elmagyarázni azt a helyzetet, amikor hirtelen jön egy telekomadó. Én azt is nyomásnak éreztem, amikor egy évi 30 milliárd forintos költséget jelentő különadót kaptunk a nyakunkba”.

 

 

 

 

A teljes nagyinterjú a május 17-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Akiket az állam jól kimentett

A devizahitelezés tekervényes történetében vajon új fejezetet nyit az Európai Bíróság főtanácsnokának minapi indítványa?

A falu, ahol az LMP-s jelölt megsemmisítette a fideszest

A Zemplén egyik kis falujában, Komlóskán április 8-án előállították az egész ország egyik legfurcsább választási eredményét: egyéniben az összes érvényes szavazat 62 százalékát az LMP-s jelölt vitte, a fideszes alig látszott. Hogy lehetséges ez? Miért rontott rájuk Lázár János az időközi választási kampányban? Miért fideszesek az aprófalvak a dacos mintafalu polgármestere szerint? Riport a Heti Válasz csütörtöki számában!

Brüsszel most tényleg büntet? – Navracsics Tibor válaszol

Navracsics Tibor szerint a 2019-es európai parlamenti választáson minden országban közös lesz a téma: a migráció. Az oktatásért és kultúráért felelős uniós biztost az EU-költségvetés hazánkat is célzó szankcióiról és Manfred Weber néppárti frakcióvezető Fidesz-kizárással fenyegető szavairól is kérdeztük. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban. 

Circus Maximus – a cirkuszművészet felől jön az új kulturális államtitkár

Vannak, akik kifejezetten örülnek Fekete Péter kulturális államtitkárrá történő kinevezésének, egyesek agilisnak, mások törtetőnek-törekvőnek nevezik. Nem tudni, milyen tervekkel érkezik a kulturális életbe a cirkuszigazgató, de a vele kapcsolatos várakozás inkább bizakodó. Az új államtitkár portréja a friss Heti Válaszban.