valasz.hu/uzlet/veszelyben-a-ferfiak-30842

http://valasz.hu/uzlet/veszelyben-a-ferfiak-30842

Gazdaság

Búcsúzó Telekom-vezér: „Sok nehéz pillanat adódott 2010 és 2013 között”

/ 2018.05.16., szerda 16:30 /
Búcsúzó Telekom-vezér: „Sok nehéz pillanat adódott 2010 és 2013 között”

Sok nehéz időszak volt a Magyar Telekom és a kormány kapcsolatában 2010-13 között – mondja Christopher Mattheisen, a cég közel 12 év után hamarosan távozó vezérigazgatója. Nagyinterjúnk a Heti Válaszban.

Távozásának okairól Christopher Mattheisen azt mondja: a mostani megfelelő pillanat a váltásra, mert jók a cég eredményei és piaci pozíciói, növekedési pályán van, nem utolsó sorban pedig adott a megfelelő utód Rékasi Tibor személyében. Az Origo eladására így emlékszik: a döntést üzleti logika alapján a helyi menedzsment hozta meg. „Láttuk, hogy az online média fejlődik, de úgy ítéltük meg, hogy egyre nehezebb helyzetbe fog kerülni, mert a Google üzletileg uralja ezt a pályát. Ráadásul az Origo sokkal több figyelmet követelt a Magyar Telekom vezetésétől, mint amit a mérete indokolt volna” – így a vezérigazgató.

Hozzáteszi: konkrét ügyekkel, döntésekkel kapcsolatban nem gyakorolt nyomást rá vagy a vállalatra a politika, „de sok nehéz pillanat adódott 2010 és 2013 között. Nem könnyű a tulajdonosoknak elmagyarázni azt a helyzetet, amikor hirtelen jön egy telekomadó. Én azt is nyomásnak éreztem, amikor egy évi 30 milliárd forintos költséget jelentő különadót kaptunk a nyakunkba”.

 

 

 

 

A teljes nagyinterjú a május 17-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Magyarország kétharmada alkalmas lakóhely lehet a medvéknek

Egyre gyakrabban főszereplői a híreknek az országon keresztül-kasul trappoló medvék, a Bükkben szaporodó farkascsaládok, sőt, néha hiúzokról is hallani. Örüljünk-e a nagyragadozók újbóli megjelenésének, vagy inkább féljünk tőlük?