Úriembernek lenni ma

/ 2018.05.16., szerda 18:07 /

A magyar YouTube-on népszerűek a sminkeléssel foglalkozó női életmódcsatornák. Férfi életmódcsatornák nemigen vannak, bár Dancsó Péter A férfivá válás 100 szabálya című videója egymillió megtekintés közelébe jutott.

Az angol nyelvű YouTube-on sok remek csatorna ad férfiaknak életmódtippeket. A legtöbb az öltözködésről szól – a Gentleman’s Gazzette azzal tűnik ki a sorból, hogy ennél tágabban tekint az úriember fogalmára. A brazil–német Sven Raphael Schneider csatornájáról is kiderül persze, hogyan kell csokornyakkendőt kötni, ha olyan bálra vagyunk hivatalosak, ahol black tie a dress code. Ezen túl is rengeteg tudást szerezhetünk a nyugati civilizációnak arról a szeletéről, amit férfiöltözködési kultúrának neveznek. Annak is egy múló divatokat (szűk nadrág és zakó, hegyes cipő) elutasító, konzervatív olvasatáról. De itt azt is megtudjuk: attól, hogy ismerjük a szöveteket, mintákat, színpárosításokat, követjük a jól bevált szabályokat, még nem leszünk úriemberek. Ahhoz önbizalom, határozottság, udvariasság, másokkal szembeni tisztelet, nyitottság, tájékozottság, korlátaink elismerése, a fejlődésre való törekvés és sok más is szükséges.

* * *

Top 3 videó

1. Mit jelent ma úriembernek lenni? (86 942 megtekintés)
Egy olyan korban, amikor a klasszikus férfiszerep folyamatos támadás alatt áll, nem árt tisztában lenni azzal, a ruhán túl mi teszi az úriembert.

2. Tíz kötelező ruhadarab úriembereknek (106 007 megtekintés)
Fehér ing, sötétkék öltöny, ballonkabát – néhány elem, amellyel érdemes elkezdeni ruhatárunk megalapozását.

3. Hogyan kell profin inget vasalni? (36 171 megtekintés)
Az úriember alapvető viselete a tiszta, jól szabott, ropogós, vasalt ing. Úriembereknek kötelező, párjuknak hasznos videó.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.