Lélegzetelállító országimázs-videók

/ 2018.05.23., szerda 18:41 /

A napokban Spice of Europe címmel megjelent Magyarország új turisztikai imázsfilmje.

„Budapest megújult turisztikai márkájával indítja el nemzetközi, Budapest-fókuszú kampányát a Magyar Turisztikai Ügynökség” – írták mellé a megrendelők. A 235 millió forintból készült egyperces filmecske természetesen nem hozott osztatlan sikert. A kritikusok szerint a Spice of Europe régi, olcsó közhelyeket pufogtat (fürdők, Parlament, bográcsban főtt paprikás ételek), nincs magával ragadó lendülete, mondanivalója. Ugyanakkor kivitelezése professzionális, így az összkép nem is „ciki” vagy bántó. Pár percre érdemes felemelkedni a provinciális vitából, és megnézni jó példákat, hogyan kell lélegzetelállító filmet készíteni egy országról vagy városról. Az alábbi három videó mondjuk nem mind jellegzetes országmárkatermék, de a maradandó vizuális élmény miatt érdemes megnézni.

* * *

Top 3 videó

1. Watchtower of Turkey(1 869 519 megtekintés)
Leonardo Dalessandri 3500 km-t utazott Törökországban, és elkészítette ezt a csodát. Technika és szellem pazar élményt nyújtó találkozása.

2. The Symphony of Extremes (13 119 megtekintés)
Hivatalos, de nem tipikus imázsfilm: egyperces trailer egy filmhez, amely Finnországot egyik fontos exportcikke, a melodikus metált játszó Apocalyptica zenekaron keresztül mutatja be. Bátor megközelítés.

3. Incredible India (19 347 467 megtekintés)
Az indiai turisztikai minisztérium hivatalos filmje. Vizuális élménynek nem akkora dobás, mint az első videó, de kiváló alkotás.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.