Konzervatív ütőér

/ 2018.05.02., szerda 17:34 /

Az amerikai és a magyar baloldali média gyakran a „szélsőjobboldali” vagy az „alt-right” címkét aggatja azokra a kommentátorokra és gondolkodókra, akik kibeszélnek a politikailag korrekt, progresszív, kulturális marxista kánonból.

A troll Milo Yiannopoulostól Jordan Peterson kanadai pszichológiaprofesszorig, az iszlámkritikus Sam Harristől a modern amerikai konzervativizmus fenegyerekéig, Ben Shapiróig, az Európa haláláról író Douglas Murray-től a Black Lives Mattert kritizáló, Kanye Westet is megihlető Candace Owensig. Ez badarság, a legtöbbüknek semmi köze az alt-righthoz, egyvalami azonban valóban összeköti őket: valamennyiükkel készült interjú a YouTube legjobb talkshow-jában. A Rubin Report kötelező csatorna azoknak, akik rajta akarják tartani a kezüket a nemzetközi konzervatív diskurzus ütőerén. Pedig a házigazda, Dave Rubin magát nem is konzervatívnak, hanem klasszikus liberálisnak tartja, aki hisz a szólásszabadságban, szemben a modern nyugati baloldallal, amely a címkével ellentétben már minden, csak nem liberális. Gyakran több mint egyórás, szellemileg stimuláló és tartalmas beszélgetések korunk égető kérdéseiről.

* * *

Top 3 videó

1. Jordan Peterson és Ben Shapiro (2 451 785 megtekintés)
A modern jobboldal talán két legnépszerűbb alakjának beszélgetése értékekről, identitásról, Trumpról és a posztmodern csődjéről.

2. Candace útja a baloldalról a jobbra (1 068 116 megtekintés)
A világ Kanye West múlt heti tweetjéből ismerte meg a nevét, előtte ezzel az interjúval vált híressé. Egy ifjú fekete hölgy, aki nemet mond a feketék áldozatmentalitására.

3. Steven Pinker és a nemek közti különbségek (161 ezer megtekintés)
A baloldalon páriává vált nyelvészprofesszor a férfi és a női nem modern értelmezéseiről.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.