heti-valasz.hu/ujhullam

http://heti-valasz.hu/ujhullam

Ez volt Wichman Tamás kocsmájának titka

Nemsokára bezár a főváros egyik kultikus kocsmája. Az egykori kenus legenda, Wichmann Tamás Kazinczy utcai italozója körül Európa egyik leghíresebb bulinegyede épült fel, odabenn semmi sem változott a nyolcvanas évek óta. És épp ez volt a titka.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

Childish Gambino? Inkább Jancsó!

Néhány nap alatt több mint százmillióan nézték meg Childish Gambino (Donald Glover) This is America című klipjét.

Úriembernek lenni ma

A magyar YouTube-on népszerűek a sminkeléssel foglalkozó női életmódcsatornák. Férfi életmódcsatornák nemigen vannak, bár Dancsó Péter A férfivá válás 100 szabálya című videója egymillió megtekintés közelébe jutott.

Ruha teszi a magyart?

Az Országgyűlés alakuló ülése után tüntetők szidalmaztak és leköptek három református egyházi vezetőt. Az indulatokat csak tetézte, hogy egyikük bocskaiban volt. A mindmáig megosztó magyar viselet története dióhéjban.

Gombóc okostelefonnal

Hallottál már a poroszlói rétesről, Szabadfi Szabi pizzáiról vagy Fördős Zé fogásairól? A pünkösdi hétvégén a budai Gourmet Fesztiválon ott lesz a hazai gasztronómiai életből mindenki, aki számít – a csúcsgasztronómiától Bella mamáig.

A legjobb sorozat a vasfüggöny mögül

A mai tévésorozat-reneszánsz felől nézve sok nem túl kreatív (Dallas), vagy egyenesen fájó (Izaura) szériát rejteget a múlt.

Hogy működik a világ?

Aki akar, sok kiváló ismeretterjesztő csatornát találhat a YouTube-on (sajnos a legtöbbet csak angolul), de a legtöbb történelemmel, esetleg természettudományos témákkal foglalkozik.

A marxizmus nem cool

Trier, a takaros, Mosel menti német város, 2018. május 5.: Karl Marx filozófus öt és fél méter magas bronzszobrát avatják születésének 200. évfordulóján. A Kínai Népköztársaság ajándéka, a népszerű és közismert (ha-ha!) Vu Vej-san alkotása. Körülötte néhány száz fős, lelkes közönség; egyenmozdulattal emelik magasba okostelefonjukat. A Kommunista kiáltvány szerzőjét bokamagasságig telefonerdő veszi körül.

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.