heti-valasz.hu/techvilag/szulok-figyelem-igy-lehet-korlatozni-a-tulzott-mobilhasznalatot-127768

http://heti-valasz.hu/techvilag/szulok-figyelem-igy-lehet-korlatozni-a-tulzott-mobilhasznalatot-127768

Techvilág

A visszaszámlálás elindult: a megújult CEBIT soha nem tapasztalt élményeket ígér

/ 2018.03.27., kedd 11:00 /
A visszaszámlálás elindult: a megújult CEBIT soha nem tapasztalt élményeket ígér

A digitalizáció nyolc trendtémája határozza meg a forradalmian megújult a június 11 és 15 között Hannoverben zajló CEBIT kiállítást. Az alapkoncepció négy eleme – a d!conomy, a d!tec, a d!talk és a d!campus – közül az esemény “szíve” kétségtelenül az utóbbi lesz, ahol fesztivál hangulatban, streetfood kínálat, és élőzene mellett lehet majd üzleti kapcsolatokat építeni. A CEBIT 2018, mint Európa innovációs és digitalizációs üzleti fesztiválja bemutatja, hogy a B2B soha nem látott megoldásokat tud nyújtani a digitális mindennapokra, úgy, hogy közben szórakoztató is lehet.

A CEBIT 2018 forradalmian új lesz, ígérik a szervezők, s mindez szerintük az új témáknak, az új formátumnak, az optimalizált csarnokfelosztásnak, és az új, kora nyári időpontnak lesz köszönhető.  A szervezők azt is ígérik: az új üzleti fókusztól a rendezvény még érzelmesebb, még frissebb, és még intenzívebb lesz. A digitalizáció nyolc trendtémája határozza majd meg a kiállítást: a mesterséges intelligencia, az IoT, a kiterjesztett- és virtuális valóság (AR/VR), a biztonság, a blockchain, a drónok, jövőbeli mobilitás (Future Mobility) és a humanoid robotika (Human Robotics).

„Az új CEBIT átfogó képet nyújt a vállalatok, a közigazgatás és a társadalom digitalizálásáról” – magyarázza Hartwig von Saß, a CEBIT Press Team vezetője.  „Az informatikai szakemberek, a kereskedelmi látogatók, a digitális gazdaság és a felhasználói iparágak legfontosabb döntéshozói mellett egyre inkább el akarjuk érni a döntéshozók következő generációját az új koncepcióval rendelkező vállalatoknál” – teszi hozzá az ötletgazda.

Innovációk és víziók négy platformon

A kiállítás, a konferencia és kapcsolatépítő rendezvény hármas hatása átfogó képet ad a vállalatok, a közigazgatás és a társadalom digitalizálásáról.  Az új CEBIT koncepció négy elemre épül:

  • A d!conomy területén a vállalatok, a közszféra és a kereskedelem szakemberei valamint döntéshozói megtalálják mindazt, ami az üzleti és igazgatási digitalizáláshoz szükséges. A fő témák itt a digitális üzlet, a digitális adminisztráció, az IoT, a biztonság, a kommunikáció és hálózatok, a csatorna és elosztás, a mobil megoldások és az adatközpont.
  • A d!tec szakkiállítás a fejlesztőkről, az innovációkról és az induló vállalkozásokról szól, ahol startup üzleti modelleket, kutatók holnapi és a holnaputáni technológiákat mutatnak be.
  • A d!talk konferencia színpadán véleményvezérek, kreatívok és a világ minden tájáról érkező szakértők beszélnek.
  • Az új CEBIT “szíve” kétségtelenül a d!campus lesz, ahol fesztivál hangulatban, streetfood kínálat, és élőzene mellett lehet majd üzleti kapcsolatokat építeni.


Élő beszélgetések prominens véleményvezérekkel és ikonikus IT-szakemberekkel

  • A nyitónap Jaron Lanier vitaindítójával kezdődik. A Microsoft Research-nél dolgozó amerikai tudós a virtuális valóság mozgalmának egy ikonja, és a világháló egyik legfontosabb kritikai megfigyelője.
  • A világhírű szakértő, Miki Hypponen ,az F-Secure finn IT biztonsági cég kutatási vezetője 2018. június 12-én mesél arról, hol rejtőznek az IoT veszélyei és hogyan védekezhetnek a vállalatok a számítógépes támadásokkal szemben.
  • A „ki programoz kit?” izgalmas kérdést Ranga Yogeshwar válaszolja majd meg. Június 13-án Németország legismertebb tudományos újságírója intim betekintést nyújt az emberek és a számítógépek jövőbeni interakciójába.
  • Lenyűgöző bepillantást ígér az emberi pszichébe Dr.Julia Shaw memóriahacker előadása. A londoni emlékkutató 2018. június 13-án bemutatja, hogyan manipulálható az emberi emlékezet és felvázolja ennek hatásait a gyakorlati életünkre.
  • Dan Lyons, Steve Jobs titkos naplója című művének szerzője június 14-én ad exkluzív betekintést a csúcstechnológiával foglalkozó iparágak világába, és bemutatja, hogy a megfogalmazása szerint „startup-pokol” alkalmazottjaként mit élt át.

A rendezvényen olyan üzleti „nagyágyúk” lesznek jelen, mint az SAP (egy 40 db B2B megbeszélésekre alkalmas gondolás óriáskerékkel), Oracle, Vodafone, IBM, Intel, BWI, Huawei és várhatóan a VW.

Nyitva tartás és kulcsesemények

A CEBIT június 11-én konferencia- és médianappal kezdődik. A központi témák a Németország és Európa előtt álló digitális kihívások lesznek. A magas rangú németországi és külföldi politikusok részvételével zajló Welcome Night a következő három üzleti nap jelentőségét határozza meg.

A kiállítás 2008. június 12-én nyílik meg. A kiállítóhelyek a csarnokokban 10:00 és 19:00 óra között tartanak nyitva. A d!campuson azonban egészen 23:00 óráig tartanak a programok: digitális kultúra, ízletes streetfood-ok és élőzene garantálják a szórakozást, például Jan Delay koncertje június 13-án. A 9-13., 14-17., és 25-27. csarnokok, valamint az EXPO-tető körüli központi területek kihasználásával a CEBIT 2018 még több helyet kínál az aktivitásra, és a kapcsolatépítésre.

A „Digital Friday” június 15-én izgalmas eseménysorozatot és alacsonyabb jegyárakat kínál a digitális gondolkodású nagyközönség számára. Központi találkozója lesz a nemzetközi blogger szcénának, a szervezők hackathon-okat terveznek fejlesztőknek, versenyeket szerveznek drón pilótáknak és toborzási eseményeket a diákok és digitális szakértők számára. A CEBIT-péntek 10:00 és 17:00 óra között zajlik.

A CEBIT Events Worldwide-on keresztül a Deutsche Messe további platformokat kínál az üzleti kapcsolatok kialakítására a jövőbeni piacokon, mint Kína, Ausztrália, Thaiföld és Spanyolország.

A CEBIT 2018, mint Európa innovációs és digitalizációs üzleti fesztiválja bemutatja, hogy a B2B szórakoztató is lehet, és olyan megoldásokat tud nyújtani a digitális mindennapokra, mint eddig soha. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elbűvölő Sanghaj Budapesten

A kínai csomózással és a bársonyhímzéssel is megismerkedhetnek az Elbűvölő Sanghaj programsorozat látogatói egy hétig. Fotó, festmény, design.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.

Itt a könyvhét mérlege: idén egy bájos fiatal írónő asztala előtt kígyózott hatalmas sor

Több mint egy évtizedig az ünnepi könyvhét megnyitója után fél órával megjelent a Vörösmarty téren Esterházy Péter; tíz perc múlva már jöttek és nem akartak elfogyni a dedikálásra váró olvasók. Helyben vagyunk – bólogatott a közönség, ki örömmel, ki fanyalogva. Idén egy bájos fiatal írónő asztala előtt kígyózott hatalmas sor. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Azt ígérik, jobb lesz a MÁV, mint az osztrák vasút

Az osztrák vasút Budapestre közlekedő vonatánál magasabb színvonalat ígér jövőre a MÁV a felújított vasútvonalakon, saját gyártású kocsijai fedélzetén. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

„Putyin úgy fogja felhasználni a focivébét, ahogy Hitler tette az 1936-os olimpiával”

Kelet-ukrajnai háború, túlárazások, bosszúszomjas angol ultrák – néhány a 21. foci-vb-re vetülő árnyék közül. A nemzetközi politika nagyágyúi végül, a Krím annektálása ide vagy oda, nem maradnak távol a június 14-től kezdődő világbajnokságtól. Részletes háttér a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Prőhle Gergely: Lovas István halálára

„A kemény fiúk szemében nyilván a végső lúzerség, hogy most mégis leírom: megrendít Lovas halála.” Prőhle Gergely írása a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

Jó-e, hogy a fociválogatottak tele vannak bevándorlókkal?

A nyugat-európai válogatottakban a lakosság átlagánál jóval több bevándorlógyökerű játékost láthatunk a most kezdődő focivébén. Ami általános megítélés szerint az integráció nagy sikere. A legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszból kiderül, valóban sikerről van-e szó?

„Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi”

A Budapesti Wagner-napok kultuszhellyé avatta a Müpát, és sokak szerint Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi. Idén a szerző legnehezebben megrendezhető operája, a Trisztán és Izolda a fesztivál új produkciója. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Rejtett nyugdíjreform: így szakadnak le az időskori ellátások a bérektől

Sosem látott tempóban maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el a nagyon idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik. Részletes háttér a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Szexuálisan frusztrált férfiakból kerülnek ki az alt-right tömeggyilkosai?

Az internet sötét bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott keménymagja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel” fórumok tömeggyilkosokat is kitermeltek már. A jelenség részletes háttere a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

Jobbik-szakadás a kulisszák mögött: ezt tervezi Vona Gábor

A választások óta néhány tucatnyian távoztak a Jobbik 15 ezres tagságából, korai tehát a pártszakadás emlegetése. Lehet, hogy Vona Gábort politikai elemzőként látjuk viszont? A jobbikos belharcok háttere a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

Észt elnök a Heti Válasznak: biztonságban vagyunk az oroszoktól

Közös megoldás kell migrációügyben, Oroszországgal pedig átláthatóan kell beszélni – véli Észtország elnöke. Kersti Kaljulaid a Heti Válasznak Tallinnban azt mondta: nevén kell nevezni, mi folyik Ukrajnában. A teljes nagyinterjú lapunk legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – számában olvasható.