valasz.hu/szinhaz/odusszeia-esztrad-128662

http://valasz.hu/szinhaz/odusszeia-esztrad-128662

Kapuzárási pánik

/ 2018.05.09., szerda 17:45 /

Egy középkorú házaspárhoz vendégek érkeznek, méghozzá a férfi hasonló korú barátja, Patrick (Vasvári Csaba), az új barátnőjével.

Patrick érte hagyta ott a feleségét, akivel a vendéglátó pár szintén nagyon jóban volt: ők négyen mindig együtt nyaraltak, és a házigazda feleség, Isabelle azóta is naponta beszél az elhagyott nővel telefonon. Kínos helyzet, amelyben a színészek mégis önfeledten komédiáznak: a házigazda férj szerepében Kardos Róbert bumfordiskodik, kicsit sem akarja leplezni, mennyire tetszik neki a fiatal, lélegzetelállítóan karcsú Emma (Sztarenki Dóra), és már-már maga is elgondolkodik azon, tényleg passzolnak-e egymáshoz a nejével. Hiszen Patricknak is akkor múltak el a gyomorbántalmai, amikor mert lépni. A Spolarics Andrea által életre keltett feleség viszont annyira vicces – ahogy direkt csoszog, ahogy a legváratlanabb pillanatban teszi fel a legkellemetlenebb kérdést, és ahogy elnéző iróniával szemléli férje szerencsétlenkedéseit –, hogy nem lehet kérdés, ki mellett teszi le a voksot a férj és a francia kortárs szerző is. Csak azt nem értjük, hogy miközben jókat derülünk, miért érzünk valami szúrást a gyomrunk tájékán.

Florian Zeller: A kulisszák mögött – a Szentendrei Teátrum és a Rózsavölgyi Szalon közös produkciója
Rendező: Ördög Tamás
****

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Matteo, az igazságos?

Olaszország lehet az első nyugat-európai állam, ahol az új, populista jobboldal bedarálja a mérsékelt jobboldalt.