A nagylányok nem sírnak

/ 2017.08.16., szerda 18:34 /

Neil Simon Furcsa pár című klasszikus komédiájából létezik női változat is, melyet maga a szerző írt az 1965-ös férfiverzió után húsz évvel.

A Spirit Színház előadásában a hat barátnő New Yorkban él és jár össze minden pénteken beszélgetni és játszani, ennek ellenére kapunk pár magyar poént és nagy adag retrót is. Noha a díszlet és a ruhák is az elmúlt tíz év divatját idézik (Szitás Bernadett munkája), a zenéket – ki tudja, miért – a ’60-as évekből választották: Big girls don’t cry – hangzik fel a darab végén. Kocsis Judit bár kiválókomika, most mégis túl sok a hanyag és nagyszájú Olive-ként, Igó Éva azonban remekel az idegesítően aggódó és pedáns, válófélben lévő Florence hálás szerepében. Bár a könnyed humorú előadásban szó esik barátságról, válásról, egymástól valófüggésről, ez a női természetet, butaságot, rigolyákat, ragaszkodást bemutató történet inkább kissé ügyefogyott, mint szórakoztató.

Furcsa pár
Spirit Színház
Rendező: Szitás Barbara
***

Rosta

V. Nagy Viktória

Találkozunk 2016-ban!

Az Orbán-modell alappillérei – Magyarország, projektország?

Hogyan sikerül a Fidesznek 2017 végén is vezetni a népszerűségi listát? Miért támogatja őket sok baloldali is? Hogyan érték el, hogy tömegek egzisztenciája függjön a sikerüktől? Ezekre a kérdésekre is válaszol egy új tanulmánykötet – illetve a friss Heti Válasz.

Őrfi József bátorsága és lelki ereje mindent vitt az idei gálán

Mesébe illő Őrfi József piliscsabai házának története. Nem tündérmesébe, hanem olyan magyar népmesébe, amelyben a hősnek számos próbát kell kiállnia. Az építész-családfő bátorsága és lelki ereje a Média Építészeti Díja idei gáláján mindent vitt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Famaffia Romániában – Adjátok vissza az erdeinket!

Egy friss botrány és egy dokumentumfilm is felhívja a figyelmet az Európa utolsó érintetlen vadonjainak otthont adó Romániában dúló illegális fakitermelésre. Nemcsak a korrupt politika vagy a profitéhes multi a hibás: székely falusi közösségeket is megvadított a fából szerezhető könnyű pénz. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Rockenbauer 30 – Pali mögött volt értelme gyalogolni

Pali után nem lehet ilyen filmet csinálni – vélik a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotói. Rockenbauer Pál halálának 30. évfordulóján azt kutatjuk a friss Heti Válaszban, mi a titka a sorozat népszerűségének, és miért nem született azóta sem hasonló.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.