Author's

Zsuppán András

Szerzői oldal

Zsuppán András

A Heti Válasz újságírója.

Zs. A.

Zs. A.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.02.22., csütörtök 08:00

Zs. A.

Salgótarján nem Szeged – billegő körzetek Nógrádban

Makacs szegénység, elöregedés, lassú fogyatkozás: az ország legvidékiesebb megyéjében lenne ok a protestszavazásra. A megyeszékhelyen erős a baloldal, de a háromosztatú politikai térben a kormánypártnak a legjobbak az esélyei. A Heti Válasz választási sorozata ezúttal a két nógrádi választókerületet mutatja be. Részletek a friss lapszámban.

Zsuppán András | 2018.02.17., szombat 19:00

Zs. A.

Erdogan hódítani kezdett

Ugye senki nem gondolja, hogy a törökök valaha is feladják azokat a területeket, amelyeket most elfoglalnak Szíriában?

Zsuppán András | 2018.02.13., kedd 19:49

Zs. A.

Nagy építész távozott

Zalaváry Lajos többek között a Duna-parti Hotel Atrium-Hyatt és az Astorián álló East-West Business Center építésze volt. 95 éves korában hunyt el.

Zsuppán András | 2018.02.13., kedd 18:00

Zs. A.

Ahol odaveszett a kétharmad – őrült harc várható Veszprém megyében

Kétszer bukott időközi választást a kormánypárt Veszprém megyében 2015 tavaszán, és az elsőre a kétharmados parlamenti többsége is ráment. Négyből két körzetben ma is esélyes az ellenzék, de jóval nehezebb dolga lesz, mint három éve. Részletek a csütörtöki Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.02.11., vasárnap 14:00

Zs. A.

Liget helyett dízelcsarnok – ezért jó ötlet a Közlekedés Múzeum áthelyezése

Egy rehabilitációra váró kőbányai ipari területet jelölt ki a kormány a Közlekedési Múzeum új helyszínének a Városliget helyett. A világ közlekedési múzeumai általában hasonló helyeken működnek, de a terv megvalósítása legalább négy évet igénybe vehet. Részletek a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.02.02., péntek 08:15

Zs. A.

Tényleg csődöt mondott a Nyugat? – itt a nagy konzervatív történészvita

Mindketten konzervatív gondolkodók, mégis egészen másként látják a Nyugat problémáit, a közép-európai térség helyzetét – és nem utolsósorban Magyarország állapotát. Békés Márton és Stefano Bottoni a csütörtöki Heti Válaszban arról vitatkoznak, merre tart kompország és környéke.

Zsuppán András | 2018.01.28., vasárnap 08:00

Zs. A.

Mibe bukott bele az akasztós román miniszterelnök?

A székely zászló miatt akasztással fenyegetőző román kormányfő gyorsan megbukott, de a botrányos eset rávilágít: fokozódik a magyarellenes hangulatkeltés Romániában. És a „centenáriumi év” éppen csak elkezdődött. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.01.17., szerda 20:00

Zs. A.

Kellenek nekünk legénybúcsús angolok?

Helyi referendumon dőlhet el, mi lesz a sorsa Budapest egyik fő turisztikai vonzerejének, az erzsébetvárosi bulinegyednek. A szórakozónegyed létéből az egész ország profitált – de az ártalmak mind a helyben lakókat sújtják. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.01.11., csütörtök 17:00

Zs. A.

Idáig fajulhat az iráni helyzet

Indokolt óvatosnak lenni, mert a rezsim bukását egyáltalán nem biztos, hogy valami jobb követné.

Zsuppán András | 2018.01.02., kedd 19:45

Zs. A.

Cenzúra és szocializmus – erre vágyik a millenniumi nemzedék

Kevesebb szabadságot és több érzékeny odafigyelést akarnak, érdeklődnek a szocializmus iránt, bár nem tudják, mi az, és nem igazán vallásosak – a millenniumi nemzedék 68-hoz hasonló nagy kulturális fordulatot hozhat a nyugati világban. Részletes háttér a Heti Válasz karácsonyi dupla számában.

Zsuppán András | 2017.12.21., csütörtök 08:30

Zs. A.

Kísértet járja be Amerikát

Kevesebb szabadságot és több érzékeny odafigyelést akarnak, érdeklődnek a szocializmus iránt, bár nem tudják, mi az, és nem igazán vallásosak – a millenniumi nemzedék 1968-hoz hasonló kulturális fordulatot hozhat Nyugaton.

Zsuppán András | 2017.12.20., szerda 16:37

Szerzők /