Author's

Zsuppán András

Szerzői oldal

Zsuppán András

A Heti Válasz újságírója.

Zs. A.

Zs. A.

Ön tudja, valójában miért került a célkeresztbe Irán? Most megtudja!

Háborús dinamikát indított be, hogy Irán túlnyerte magát a közel-keleti konfliktusokban, és közvetlenül határossá vált Izraellel. Az atomalku amerikai felmondása tovább növeli a kockázatot – főként Európa számára. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.05.21., hétfő 15:00

Zs. A.

Gerő András: Újra kellene egyesíteni Budapestet!

A széttagolt főváros újraegyesítését és egy állami fejlesztéseket összehangoló kormánybiztosság felállítását javasolja Gerő András történész. A kutató szerint Budapest és a vidék lényeges vonásaiban különbözik, de az ellentét politikai célú kiélezése meddő és értelmetlen konfliktushoz vezet. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.05.10., csütörtök 14:00

Zs. A.

Zseniális kilátó épült a Bence-hegyen

Harminc éve hiányzott egy kilátó, ahonnan rálátni a Velencei-tóra. Az új Bence-hegyi torony ráadásul a legjobb magyar land art alkotás lett.

Zsuppán András | 2018.05.08., kedd 19:44

Zs. A.

A beszéd, ami vérpatakot jósolt a multikulti Európának

1968 egyik legmerészebb lázadója egy középkorú, klasszikus műveltségű brit konzervatív politikus volt: Enoch Powell. Tabudöntő jóslata a multikulturalizmus és a tömeges bevándorlás okozta katasztrófáról 50 év múltán is aktuális és vitára ingerel. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.05.03., csütörtök 08:00

Zs. A.

Az 1968-as esztendő – Orbán is ehhez képest határozza meg önmagát

Még huszadik századi mércével is kivételesen sűrű esztendő volt 1968. A fél évszázaddal ezelőtti történelmi sorsfordító a jelenből nézve gyökeresen eltérő értelmezéseket kap: egyeseknek Európa új tavaszát jelenti, másoknak a popkultúra kezdetét, vagy a hagyományos értékre épülő világ széthullását. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.04.30., hétfő 15:00

Zs. A.

Mihez kezd a Fidesz a Budapest nevű ellenzéki szigettel?

A választás nyilvánvalóvá tette: a Fidesz messze nem olyan népszerű a fővárosban, mint az ország többi részén. Újra napirendre kerülhet az önkormányzati rendszer átalakításának kérdése, de a kormány számára tökéletes megoldás nem látszik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.04.19., csütörtök 12:50

Zs. A.

Végleg megszabadítják az autóktól a Normafát!

A Hotel Olimpia most kezdődő bontásának elsődleges értelme az, hogy lehetővé válik a hegygerinc forgalommentesítése. A Normafa rehabilitációja igazi bezzeg-projekt: a mindent agyonbetonozó nagyberuházások korszakában üdítő kivétel. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.03.22., csütörtök 18:00

Zs. A.

Bezzeg a Normafa

Kádár-kori óriáshotelt bontanak le, hogy a Normafát megszabadítsák az autóforgalomtól. A kezdetben sok vitát kiváltó hegyvidéki nagyberuházást példamutató módon sikerült megszelídíteni.

Zsuppán András | 2018.03.21., szerda 18:41

Zs. A.

Nyerhet-e otthon Szél Bernadett?

A fővárost délnyugatról övező három körzet csak látszólag biztonságos hazai pálya a Fidesznek. Az ellenzéki jelöltek között felbukkan a saját városában induló Szél Bernadett és az SZDSZ Új Generáció egykori elnöke is. Részletes elemzésünk a március 15-i ünnep miatt már szerdán megjelenő Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.03.13., kedd 19:00

Zs. A.

Kertváros választ

A fővárost délnyugatról övező három körzet csak látszólag biztonságos hazai pálya a Fidesznek. Az ellenzéki jelöltek között felbukkan a saját városában induló Szél Bernadett és az SZDSZ Új Generációjának egykori elnöke is.

Zsuppán András | 2018.03.13., kedd 17:44

Zs. A.

Ezért vont párhuzamot a migránsok és cigányok között Orbán Viktor

Telepfelszámolás, közbiztonság, a kórház helyzete – ezek a miskolci választás slágertémái. A borsodi megyeszékhelyen négy éve gyengén szerepelt a Fidesz, de idén Orbán Viktor miniszterelnök „cigányozós” mondatokkal megpróbálta jobbról megelőzni a Jobbikot. A Heti Válasz választási elemzéssorozata a csütörtöki lapszámban Miskolccal folytatódik.

Zsuppán András | 2018.03.08., csütörtök 09:45

Zs. A.

Ki a rendpártibb?

Telepfelszámolás, közbiztonság, a kórház helyzete – ezek a miskolci választás témái. A borsodi megyeszékhelyen négy éve gyengén szerepelt a Fidesz, de idén Orbán Viktor „cigányozós” mondatokkal megpróbálta jobbról előzni a Jobbikot.

Zsuppán András | 2018.03.07., szerda 15:20

Zs. A.

Miért dobják ki az értékeket a templomokból?

Sorra esnek át vitatható megújulásokon a magyar templomok. A belső tereket leegyszerűsítik, az értékes berendezési tárgyakat megrostálják: a minimalista divat a műemlékvédelem leépülése után utat tört az egyházban. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2018.02.28., szerda 19:00

Zs. A.

Le a cicomával?

Sorra esnek át vitatható megújuláson a magyar templomok. A belső tereket leegyszerűsítik, az értékes berendezési tárgyakat megrostálják: a minimalista divat a műemlékvédelem leépülése után utat tört az egyházban.

Zsuppán András | 2018.02.28., szerda 18:16

Zs. A.

Indiana Jones tevéi

Szaúd-Arábia északnyugati részén, a kopár, élettelen kősivatagban előkerült ókori lelőhely valóra vált régészálom: a sziklarögök oldalán életnagyságú, látványos faragott tevék menetelnek.

Zsuppán András | 2018.02.22., csütörtök 16:52

Szerzők /