valasz.hu/szerzo/ujsagiro/szentendrei-lajos-1113?page=16

http://valasz.hu/szerzo/ujsagiro/szentendrei-lajos-1113?page=16

Author's

Zsuppán András

Szerzői oldal

Zsuppán András

A Heti Válasz újságírója.

Zs. A.

Zs. A.

Orbán gratulált, jöhet a Tállai-modell

„Akkor mindenki intézze el!”, válaszolta a kormányfő az újságírónak, aki Tállai András világhírűvé vált lokális árcsökkentési akciójáról faggatta.

Zsuppán András | 2017.11.14., kedd 18:40

Zs. A.

Valami megmozdult a Fiumei Úti Sírkertben

Az ország legszebb temetője kezdi visszanyerni azt a reprezentatív szerepet, amit az elmúlt két évtizedben elvesztett. A szomszédos Salgótarjáni Utcai Zsidó Temető még világörökség is lehet. Részletek a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.11.09., csütörtök 13:10

Zs. A.

Nem volt se szocialista, se forradalom! – ez volt a kommunista puccs

A nép nem rohamozta meg a Téli Palotát, az akciót nem Lenin vezette, az Auróra teljesen mellékes szerepet játszott: az oroszországi vörös október kanonizált képe szinte tisztán kommunista mitológia. A csütörtöki Heti Válasz évfordulós összeállításában szó esik a bolsevikoknak bizalmat szavazó akkori értelmiségről és a kommunizmus továbbélő örökségéről is.

Zsuppán András | 2017.11.05., vasárnap 07:00

Zs. A.

Prőhle és Bogárdi Szabó a reformáció 500. évfordulóján a Heti Válaszban!

Akkor szokott az egyház tévútra futni, amikor nagyon tetszeni akar – mondja Bogárdi Szabó István dunamelléki református püspök. Prőhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője azt mondja, a nagy reformátoroknak máig érvényes üzenete van Európa számára. Összeállításunk a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.10.26., csütörtök 12:30

Zs. A.

Erdélyi magyar politikus Katalóniáról: „Nekünk ez egyértelműen rossz”

Egyértelműen árt az erdélyi magyaroknak a katalóniai függetlenségi krízis – mondja Korodi Attila, az RMDSZ képviselője, aki szerint a Székelyföldnek Dél-Tirol lehet követendő minta. December 1. évfordulója nyomasztó árnyékot vet, de az ukrán oktatási törvény ellen sikerült vállvetve küzdeni a románokkal. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.10.18., szerda 19:45

Zs. A.

Sorosozás exportra – így honosítják meg Habony receptjét Macedóniában

Orbán Viktor és vezető fideszes politikusok is bekapcsolódtak a macedón önkormányzati választások kampányába, melynek fő témája a migránsok betelepítését célzó Soros-terv. De hogyan lett a Fidesz legfontosabb balkáni szövetségese a Belső Macedón Forradalmi Szervezet? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.10.12., csütörtök 08:07

Zs. A.

Katalónia - felfüggesztik a függetlenséget

Elhúzódó bizonytalanság, intézményi káosz, legrosszabb esetben fegyveres konfliktus is lehet. Spanyolország és az Európai Unió számára nagy kihívást jelent a helyzet kezelése, mert ma csak a legrosszabbat sikerült elkerülni.

Zsuppán András | 2017.10.10., kedd 20:17

Zs. A.

Magyar szemmel nincs minek drukkolni Katalónia ügyében!

Négy évtized eredményeit tette tönkre a katalán nacionalisták felelőtlensége: Európa egyik legsikeresebb, követendő mintaként emlegetett kisebbségi autonómiája sodródott káoszba. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.10.08., vasárnap 14:00

Zs. A.

Gyönyörű lett! - Ilyen a helyreállított Colosseum

Fehéren ragyognak a homlokzatok, a közönség elől 40 éve elzárt részek váltak látogathatóvá. Rómában a nagy cégek adják a pénzt a világhírű műemlékek felújításához.

Zsuppán András | 2017.10.03., kedd 19:00

Zs. A.

Ceauşescu nyomában? – Ezért szüntették meg a műemlékvédelmet

A kormány szereti a műemlékeket, de nem szereti a műemlékvédelmet – Európában egyedülálló módon teljesen megszűnt a kulturális örökség intézményes védelme. A művészettörténész kutatókat a Miniszterelnökség átirányította borítékot címkézni. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Zsuppán András | 2017.09.13., szerda 19:10

Zs. A.

Búcsú a műemlékvédelemtől

A kormány szereti a műemlékeket, de nem szereti a műemlékvédelmet – Európában egyedülálló módon teljesen megszűnt a kulturális örökség intézményes védelme. A művészettörténész kutatókat a Miniszterelnökség átirányítja borítékot címkézni.

Zsuppán András | 2017.09.13., szerda 18:05

Zs. A.

Lehet más a politika - Ron Werberrel?

Leigazolta a szocialisták hírhedt kampánytanácsadóját az LMP. A pártnak egyetlen értéke volt, a morális tőkéje, amit épp most sikerül lenullázni.

Zsuppán András | 2017.09.05., kedd 18:00

Zs. A.

Múlandó érc

Európába is begyűrűzhet az amerikai szobordöntési hullám, amelynek már Kolumbusz, Washington és Nelson is a célpontjává vált. Nemcsak a déliek, hanem a „fehér férfiak” egész kultúrája ellen hirdettek háborút.

Zsuppán András | 2017.08.30., szerda 16:28

Zs. A.

Itt a figyelmeztető jel: Európára is átterjedhet az amerikai szoborrombolás

Már Kolumbusz, Washington és Nelson is célpontjává vált a nyugaton tomboló szobordöntési dühnek. A csütörtöki Heti Válasz arról ír, hogy a radikális baloldal és a kisebbségi aktivisták koalíciója nemcsak a déliek, hanem a „fehér férfiak” egész kultúrája ellen hirdetett háborút.

Zsuppán András | 2017.08.30., szerda 15:00

Szerzők /