Author's

Váczi István

Szerzői oldal

Váczi István

Kezdhetünk búcsúzni több jól ismert légitársaságtól

Nem kis részben a dolgozók kifacsarásán alapuló humánpolitika okozta a Ryanair botrányos járattörlési hullámát, de a vállalat némi fizetésemeléssel kezelheti a belső feszültségeket. Közben kezdhetünk búcsúzni több jól ismert légitársaságtól is. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Váczi István | 2017.10.20., péntek 11:34

A magyar szexmilliárdos pere: 45 milliárd forint a tét

Ismét pert nyert a leggazdagabb magyarok között számon tartott szexmilliárdos, Gattyán György cége az adóhivatallal szemben, egyelőre mégsem látszik a történet vége. A tét 45 milliárd forint. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Váczi István | 2017.10.15., vasárnap 16:00

Itt a nagy euróvita! Bod Péter Ákos kontra MNB-ügyvezető

A kormány és a nemzeti bank valójában nemet mond az euróra Bod Péter Ákos volt jegybankelnök, a közös európai fizetőeszköz bevezetését szolgáló, a Kúria döntésére váró népszavazási kezdeményezés egyik ismert támogatója szerint. Az eurót úgy kell átvenni, hogy biztosított legyen a magyar gazdaság felzárkózása – mondja erre Virág Barnabás, az MNB monetáris politikáért felelős ügyvezető igazgatója. Páros interjú a csütörtöki Heti Válaszban.

Váczi István | 2017.10.04., szerda 14:40

Nyír a vasút, vág a MÁV!

A „székely intercity” azonnali megcsonkításától visszalépett a MÁV, decemberben azonban így is sor kerülhet a háló- és étkezőkocsik kivonására. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Váczi István | 2017.09.15., péntek 15:00

„Le kell számolni azzal, hogy a magyar egészségügyben minden ingyen jár”

Le kell számolni azzal a rossz és hamis beidegződéssel, hogy a magyar egészségügyben mindenkinek minden ingyen jár – mondja Bogsch Erik. A Richter Gedeon elnök-vezérigazgatója a csütörtöki Heti Válaszban a lombikprogram és a fogamzásgátlás erkölcsi vonatkozásairól, valamint a gyógyszeripari újdonságokról.

Váczi István | 2017.09.07., csütörtök 16:00

Meg fog döbbeni, mennyivel drágábban utazunk, mint a lengyelek

A rugalmassága és olcsósága miatt egyre népszerűbb civil fuvarmegosztás feladja a leckét a buszos és vasúti személyszállítóknak. Főleg akkor, ha idehaza fontosabb az állami befolyás megőrzése, mint az utóbbiak színvonalának javítása. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Váczi István | 2017.08.31., csütörtök 08:30

Hogy lesz ebből bérunió?

Katasztrófát okozna, ha a fizetések növekedése tartósan elszakadna a gazdaság teljesítményétől. A bérunió csak úgy lehetséges, ha az EU-tagállamok fejlettsége is hasonló. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Váczi István | 2017.08.24., csütörtök 16:28

Nem(zeti) buszgyártás

Egyetlen darab sem készül el az augusztus közepi határidőre a Volánbusz által megrendelt 180 csuklós járműből – értesült lapunk. Az Ikarus kudarca hatalmas pofon a kormány által felkarolt magyar buszgyártásnak.

Váczi István | 2017.08.09., szerda 13:55

Az ő munkájukat biztosan nem veszik el a gépek!

Voltak kemény időszakok, de a brókerbotrányok nyomán például egyetlen könyvvizsgáló ellen sem indult büntetőügy – mondja a szakma ingadozó megítéléséről Pál Tibor, a 20. születésnapját ünneplő Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnöke. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Váczi István | 2017.07.28., péntek 13:50

Mint a focibírók

Adómorál és pénzügyi kultúra Voltak kemény idők, de a brókerbotrányok nyomán könyvvizsgáló ellen nem indult büntetőeljárás – mondja Pál Tibor. A húszéves Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnöke szerint munkájukat nem veszik el szoftverek.

Váczi István | 2017.07.26., szerda 16:46

Habverés

Nem biztos, hogy segít a gyors adókedvezmény Matolcsy György unokatestvéreinek Pécsi Sörfőzdéjén. Közben a Csíki Sör visszaszorulóban van, tulajdonosa szerint a Dreher, a Heineken és a Borsodi ténykedése miatt.

Váczi István | 2017.07.26., szerda 16:38

„Egyetlen ötletből nem épülnek sikercégek”

A sikeres Magyarországhoz képzett, együttműködő, önállóan is dolgozó emberekre van szükség – mondja Lakatos Péter és Sinkó Ottó. A Videoton Holding társ-vezérigazgatói a munkaerőhiány orvoslásáról is beszélnek.

Váczi István | 2017.07.19., szerda 16:40

A pesti turizmus mai lendülete a Malév csődjének is köszönhető

A budapesti turizmus fellendüléséhez a Malév eltűnése is kellett – mondja Váradi József. A Wizz Air vezérigazgatója a csütörtöki Heti Válasznak arról is nyilatkozott, büszke-e még a fociválogatott szállítására, és mi kell ahhoz, hogy ingyen repülhessünk.

Váczi István | 2017.07.06., csütörtök 08:30

Mire volt jó a Malév csődje?

A budapesti turizmus fellendüléséhez a Malév eltűnése is kellett – mondja Váradi József. A Wizz Air vezérigazgatója arról, hogy büszke-e még a fociválogatott szállítására, és mi kell ahhoz, hogy ingyen repülhessünk.

Váczi István | 2017.07.05., szerda 16:49

Közeleg az igazság pillanata az Opelnél

Letette a nagyesküt az Opel nyugat-európai munkahelyeinek megőrzésére a vevő Peugeot–Citroën-csoport, de ha valóban nyereségessé akarja tenni a német autómárkát 2020-ra, akkor Közép-Európában érdemes bővítenie. Ebből a szentgotthárdi motorgyár is profitálhat. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Váczi István | 2017.06.30., péntek 08:30

Mint a villám

A nyugati Opel-munkahelyek megőrzését ígéri a vevő Peugeot–Citroën-csoport, de ha nyereségessé akarja tenni a német autómárkát, akkor a régiónkban érdemes bővítenie. Ebből a szentgotthárdi gyár is profitálhat.

Váczi István | 2017.06.28., szerda 15:15

Szomszédok

A túlmelegedés miatt és a városkép védelmében a kormány lebontaná a panelházak felső szintjeit. Német példák alapján megnéztük, az ötlet mennyire jó, illetve a társasházi tulajdonviszonyok lehetővé teszik-e a lakók megegyezését.

Váczi István | 2017.06.14., szerda 16:52

Hol van Magyarország helye a globális termelési láncban?

A robotok helyettesíteni tudják az Ázsiába kiszervezett munkahelyeket, de a termelési láncok rövidülése hazánk számára is kihívás – mondja Cséfalvay Zoltán, Magyarország OECD és UNESCO nagykövete. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Váczi István | 2017.06.09., péntek 12:01

Búcsú a globalizációtól?

A robotok helyettesíthetik az Ázsiába kiszervezett munkahelyeket, de a termelési láncok rövidülése, az autóipar átalakulása nekünk is kihívás – mondja Cséfalvay Zoltán, hazánk OECD- és UNESCO-nagykövete, a második Orbán-kormány gazdaságstratégiai államtitkára.

Váczi István | 2017.06.07., szerda 18:32

Szerzők /