Author's

Váczi István

Szerzői oldal

Váczi István

Csaba László: „Miért húz el mellettünk mindenki?”

Ha a Fidesz nyeri a választásokat, folytatódik a rögtönzésekre és az újraelosztásra épülő gazdaságpolitika, amely se nem unortodox, se nem eredményes – mondja Csaba László, a Közép-európai és a Corvinus Egyetem tanára, az Orbán-kormány volt tanácsadója. Interjúnk a friss Heti Válaszban.

Váczi István | 2018.01.14., vasárnap 15:30

Munkaerőhiány: ki fog itt még dolgozni?

Demográfiai ellenszélben kellene több százezer dolgozót találni az országban, különben visszaeshet a gazdaság növekedése. Részletes háttér a Heti Válasz karácsonyi dupla számában.

Váczi István | 2017.12.22., péntek 18:00

Holland innovációs guru: „Budapest akár a legjobb is lehet”

Jól látta a jövőt a Nokia, de a vezetőket elavult szempontok alapján értékelték – mondja a pár éve még idehaza is fontos cég bukásáról Han Gerrits holland innovációs guru, a KPMG partnere. Interjúnk a friss Heti Válaszban.

Váczi István | 2017.12.15., péntek 12:01

Hogy lesz CSOK-ból nyaraló?

Némi kompromisszum vállalásával üdülőnek is kiváló ingatlanok vásárolhatók vagy építhetők a családi otthonteremtési kedvezmény millióból. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Váczi István | 2017.12.08., péntek 08:18

Budapest–Belgrád: ezért iszonyú kockázatos a kínai vasútprojekt

Megéri-e a Budapest–Belgrád vasút? A kormány 750 milliárd forintot tesz fel arra, hogy évtizedek múlva, a robotok és 3D-nyomtatók korában is megéri kismillió terméket a Távol-Keletről Európába behozni. Ennek minden kockázatát a magyar adófizetők állják, a kínai haszon viszont garantált. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Váczi István | 2017.12.06., szerda 16:00

Önnek is leesett az álla a román GDP-gyarapodás láttán?

Miközben Románia gazdasága irigylésre méltó tempóban száguld, és egyre közelebb kerül a magyarhoz, a bukaresti kormány olyan vékony jégre manőverezi éppen magát, amely idehaza Gyurcsány Ferencék alatt beszakadt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Váczi István | 2017.12.01., péntek 08:15

Famaffia Romániában – Adjátok vissza az erdeinket!

Egy friss botrány és egy dokumentumfilm is felhívja a figyelmet az Európa utolsó érintetlen vadonjainak otthont adó Romániában dúló illegális fakitermelésre. Nemcsak a korrupt politika vagy a profitéhes multi a hibás: székely falusi közösségeket is megvadított a fából szerezhető könnyű pénz. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Váczi István | 2017.11.23., csütörtök 14:00

Kell egy „kis” energia

Mintegy 1900 milliárd forintot költött a közszféra – döntő részben az állam – 2010 óta tulajdonának növelésére. A legtöbb pénzt az energetika szívta fel, míg a legproblémásabb ügyeket a bankszektorban találni.

Váczi István | 2017.11.15., szerda 16:19

„Hogy melegednének az emberek”

Kemény tél, csalók, kevés munkás, új törvény, életmódváltás – ez a drága és hiánycikk tűzifa receptje. Közben a lommal fűtés miatt dobogósok vagyunk a szennyezett levegő miatti halálozások terén.

Váczi István | 2017.11.08., szerda 15:51

Már-már elviselhetetlen a hazai munkaerőhiány – kellenek a pakisztániak?

Semmi sem fogja vissza annyira a magyar gazdaság növekedését, mint a szakemberhiány, amely derékba törheti az építőipar dinamikáját is. De Pakisztánból az ágazati piacvezető első embere sem hozna munkásokat. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Váczi István | 2017.11.02., csütörtök 08:00

Kellenek-e pakisztániak?

Semmi sem fogja vissza annyira a magyar gazdaság növekedését, mint a szakemberhiány, amely derékba törheti az építőipar dinamikáját is. De Pakisztánból az ágazati piacvezető első embere sem hozna munkásokat.

Váczi István | 2017.10.31., kedd 16:03

Itt a friss leltár a meghatározó magyar vállalati csúcsvezetőkről

Van, aki évek óta a visszavonulás útját egyengeti, akad, aki most kezdi a staféta átadását, és van, aki továbbra is nyomja a gázpedált. Leltár a friss Heti Válaszban a meghatározó, többé-kevésbé ma is aktív magyar vállalati csúcsvezetőkről, akik eredeti ágazatukat sem hagyták faképnél.

Váczi István | 2017.10.27., péntek 08:30

Mi teszi a csúcsmenedzsert?

Van, aki a visszavonulás útját egyengeti, akad, aki most kezdi a staféta átadását, és van, aki tovább nyomja a gázpedált. A Richter vezérigazgató-váltásának apropóján leltár a csúcsvezetők „átadás-átvételéről”.

Váczi István | 2017.10.25., szerda 15:55

Kezdhetünk búcsúzni több jól ismert légitársaságtól

Nem kis részben a dolgozók kifacsarásán alapuló humánpolitika okozta a Ryanair botrányos járattörlési hullámát, de a vállalat némi fizetésemeléssel kezelheti a belső feszültségeket. Közben kezdhetünk búcsúzni több jól ismert légitársaságtól is. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Váczi István | 2017.10.20., péntek 11:34

Szárnyaszegett fapados

Nem kis részben a dolgozók kifacsarásán alapuló humánpolitika okozta a Ryanair járattörlési hullámát, de a vállalat fizetésemeléssel kezelheti a belső feszültségeket. Közben kezdhetünk búcsúzni több ismert légitársaságtól is.

Váczi István | 2017.10.18., szerda 17:59

A magyar szexmilliárdos pere: 45 milliárd forint a tét

Ismét pert nyert a leggazdagabb magyarok között számon tartott szexmilliárdos, Gattyán György cége az adóhivatallal szemben, egyelőre mégsem látszik a történet vége. A tét 45 milliárd forint. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Váczi István | 2017.10.15., vasárnap 16:00

Nagy magyar pornográfia

Ismét pert nyert a leggazdagabb magyarok között számon tartott szexmilliárdos, Gattyán György cége az adóhivatallal szemben, egyelőre mégsem látszik a történet vége. A tét 45 milliárd forint.

Váczi István | 2017.10.11., szerda 16:47

Unokáink is várni fogják?

A messzi jövőbe tolódik-e a magyar euró – vitatja meg Virág Barnabás, az MNB monetáris politikáért felelős ügyvezető igazgatója és Bod Péter Ákos volt jegybankelnök, az európai fizetőeszköz bevezetését szolgáló, a Kúria döntésére váró népszavazási kezdeményezés egyik támogatója.

Váczi István | 2017.10.04., szerda 16:27

Itt a nagy euróvita! Bod Péter Ákos kontra MNB-ügyvezető

A kormány és a nemzeti bank valójában nemet mond az euróra Bod Péter Ákos volt jegybankelnök, a közös európai fizetőeszköz bevezetését szolgáló, a Kúria döntésére váró népszavazási kezdeményezés egyik ismert támogatója szerint. Az eurót úgy kell átvenni, hogy biztosított legyen a magyar gazdaság felzárkózása – mondja erre Virág Barnabás, az MNB monetáris politikáért felelős ügyvezető igazgatója. Páros interjú a csütörtöki Heti Válaszban.

Váczi István | 2017.10.04., szerda 14:40

Még drágulhatnak a lakások

Hosszú távon emelkedhetnek a kamatok, ami felértékeli a lakástakarékok akár 20 évre rögzített feltételeit – mondja a Fundamenta vezérigazgatója. Tátrai Bernadett beszélt arról is, miért nem tart lakásárbuboréktól.

Váczi István | 2017.09.27., szerda 17:06

Szerzők /