Author's

V. Nagy Viktória

Szerzői oldal

V. Nagy Viktória

V. N. V.

Örüljön velünk a sikernek! Magyar sólyom hódít Amerikában

„Bárhol dolgozom a világon, büszkén vállalom, hogy magyar vagyok” – mondja Szőke Gábor Miklós. A főleg nagyméretű, állatokat formázó faszobrairól ismert, külföldön is keresett művészt morális vállalásról, szoborfelgyújtásról és madarakról kérdeztük. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija.

V. Nagy Viktória | 2017.08.06., vasárnap 18:00

V. N. V.

Tündérkerti históriák Viszákon

Elérkezett az ideje, hogy állandóságot teremtve, fiatal korosztállyal folytassák a már nem csak befogadó szándékú munkát az őrségi faluban.

V. Nagy Viktória | 2017.07.14., péntek 16:30

V. N. V.

Szerzetesből lett tévés, a Virtuózok arca – Bősze Ádám a Heti Válasznak

„Partjelzői szerepem van a magyar zenei életben, nem focizom a pályán” – mondja Bősze Ádám. A rádiós-tévés műsorvezetőt, antikváriust stand upról és szerzetességről, megfelelni vágyásról, távolságtartásról és kiégésről is kérdeztük. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.07.07., péntek 13:00

V. N. V.

Für Anikó: „Engem a falvédőről vettek fel a színművészetire”

„Voltam szadista gyilkos, gátlásos szociálisotthon-igazgató, spleenes díva, sértett feleség, de pislogós, elomló naivaként nem gondoltak rám” – mondja Für Anikó. Az Örkény Színház színésznőjét a POSZT-díjat érő szerepéről, a jó versmondásról és a Földnek ártó emberiségről kérdeztük. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.06.30., péntek 18:00

V. N. V.

Arany a szigeten, Toldi a palotakertben

Ha már úgy alakult, hogy Arany János-emlékév lett az idei, akkor tulajdonképpen magától értetődő, hogy egyetlen nyári rendezvény, egyetlen intézmény sem szeretne kimaradni a költő ünnepléséből. Két nagyszerű programot is ajánlunk a következő napokra.

V. Nagy Viktória | 2017.06.30., péntek 17:00

V. N. V.

Egyetlen lemezt terveztek, tíz év lett belőle – eddig

A zenei palettán alig szerepelt hasonló atmoszférát képviselő zenekar, a múltat idéző kávéházi stílus és a régi dalok, feldolgozások elkapták az énekesek és a hallgatóság szívét.

V. Nagy Viktória | 2017.06.30., péntek 16:00

V. N. V.

Nem is gondolná, mekkora értéket rejt a zempléni kisváros

A sátoraljaújhelyi Kazinczy Múzeum nyerte el nemrég Az Év Múzeuma 2016 díjat, melynek legfőbb hozadéka a marketingértéke. Nem tagadjuk: mi is emiatt utaztunk a zempléni városba. Részletek a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.06.25., vasárnap 16:00

V. N. V.

Mi jut eszedbe ezekről a kincsekről?

Irodalmi pályázatot hirdetett a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum a Kincsek a város alatt című kiállításához kapcsolódva.

V. Nagy Viktória | 2017.06.23., péntek 20:00

V. N. V.

„Mulatságra hívunk mindenkit, aki normális és aki nem normális”

Augusztus 1-5-ig vár mindenkit a 10. Ördögkatlan. Az a fesztivál, ahol mindenki a nyitottságot, a kíváncsiságot, a személyességet és a minőséget képviseli, és akiknek értékrendjében előbbre van az emberség és a szeretet, mint a haszon.

V. Nagy Viktória | 2017.06.23., péntek 16:00

V. N. V.

Van-e jövője a magyar csodazongorának?

A Magyar Nemzeti Bank visszakérte a Bogányi-zongorára adott 60 milliós támogatását, miután tavaly egyetlen darabot sem adtak el a hangszerből. Megnéztük, miért csúszhatott félre a projekt, és miért nem érdekeli a piacot a magyar fejlesztés. Részletek a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.06.18., vasárnap 13:00

V. N. V.

„Wagner rabul ejti az embereket”

Tizenegy éve nyűgözi le a hazai és nemzetközi közönséget a Müpa fesztiválja, a Budapesti Wagner-napok. Az ikonikus Ring-rendezés ugyan idén látható utoljára, de az eseménysorozat mellette más különlegességeket is ígér.

V. Nagy Viktória | 2017.06.09., péntek 16:30

V. N. V.

Csupán az ének erejével

A hangszerkíséret nélküli többszólamú énekelt dallamokat középpontba állító Budapest A Cappella Fesztivál június 10-11-én, szombaton és vasárnap tölti meg énekelt zenével és egyéb programokkal a Várkert bazár Öntőház udvarát.

V. Nagy Viktória | 2017.06.09., péntek 14:30

V. N. V.

Másik planétáról

Mokry-Mészáros Dezső (1881–1970) életművével eddig keveset foglalkoztak a hazai művészettörténészek – ezért is különleges a kiállítás.

V. Nagy Viktória | 2017.06.08., csütörtök 12:03

V. N. V.

Lőrinczy György: „Irtózom mindenféle vélemény- és ízléskartelltől”

Egyesek arcnélküli karakternek írják le, míg többen tehetséges szervezőként említik. Ami biztos: Lőrinczy Györgynek rálátása van a művészvilágra, és mindkét politikai oldallal szót ért. Részletek az új NKA-alelnökről a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.06.02., péntek 17:00

V. N. V.

A szürke eminenciás

Egyesek észrevétlennek, arcnélküli karakternek írják le a Nemzeti Kulturális Alap új alelnökét, többen viszont tehetséges szervezőként említik. Ami biztos: Lőrinczy Györgynek rálátása van a művészvilágra, és mindkét politikai oldallal szót ért.Egyesek észrevétlennek, arcnélküli karakternek írják le a Nemzeti Kulturális Alap új alelnökét, többen viszont tehetséges szervezőként említik. Ami biztos: Lőrinczy Györgynek rálátása van a művészvilágra, és mindkét politikai oldallal szót ért.

V. Nagy Viktória | 2017.05.31., szerda 18:34

Szerzők /