Author's

V. Nagy Viktória

Szerzői oldal

V. Nagy Viktória

V. N. V.

Fekete György utódja: „Ide ne hozzon senki pártpolitikát!”

Karmester vagyok, és az is maradok, nem lettem politikus attól, hogy MMA-elnöknek választottak – mondja Vashegyi György, aki november elejétől három évig vezeti a köztestületet. Az új elnökkel minőségről, ízlésdiktatúráról és az együttműködés hiányáról is beszélgettünk a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.10.19., csütörtök 12:41

V. N. V.

Születéssel hozott traumák

Vajon hogyan befolyásolják az életünket a születésünk körülményei, örökölhető-e a trauma, és ki milyen stratégiát választ a múlt feldolgozásához? Ezekre a kérdésekre is keresi a választ az On The Spot legújabb dokumentumfilm-sorozata.

V. Nagy Viktória | 2017.10.13., péntek 17:00

V. N. V.

Feltűnt már, hogy van valami furcsa a Széchenyi téren?

Egész hétvégén látogatható a Millenárison az Art Market Budapest. De a kortárs képzőművészeti vásár programjai, installációi a főváros más helyszínein is felbukkannak.

V. Nagy Viktória | 2017.10.13., péntek 16:00

V. N. V.

A Néprajzi Múzeumban nem történik semmi? Mert épp költöznek!

Itt ugyanúgy egy tárgynak számít egy hímes tojás, mint egy kétajtós szekrény – mondja Kemecsi Lajos, a Néprajzi Múzeum főigazgatója. Az intézmény november 30-ig a Kossuth téren várja a látogatókat, de a műtárgyak csomagolását már elkezdték. Részletek a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.10.13., péntek 13:44

V. N. V.

Korniss Péter: „Egy fotográfus, ha kell, hason csúszik a porban”

A mi Kárpát-medencei sorsunkban több a közös, ami összeköt, mint a különbség, ami elválaszt – mondja Korniss Péter. A fotográfust a Nemzeti Galériában nyílt új tárlatáról, bizalomról, tiszteletről, és a Magyar Művészeti Akadémiából való kilépésről is kérdeztük. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.10.06., péntek 10:00

V. N. V.

Meghalt Devich János

A gordonkaművész 80 éves volt.

V. Nagy Viktória | 2017.09.27., szerda 14:05

V. N. V.

Holnap kinyitnak a templomok

Ma kezdődik az Ars Sacra Fesztivál, szombaton pedig Nyitott Templomok Napja lesz, országszerte.

V. Nagy Viktória | 2017.09.15., péntek 16:00

V. N. V.

Kínaiak, oroszok és egy angol

Először ad koncertet a Zeneakadémián a Sencseni Szimfonikus Zenekar. Nem mellesleg a kínai városnak magyar vonatkozása is van.

V. Nagy Viktória | 2017.09.15., péntek 14:00

V. N. V.

Marad-e a helyén Ókovács Szilveszter?

Csúszással, de elkezdődött az Operaház új logisztikai bázisának a bontása és építése, a bezárt Ybl-palotában pedig arra várnak, hogy megkezdhessék az épület korszerűsítését, és mindeközben kiírták a pályázatot a főigazgatói posztra. Marad-e főigazgató Ókovács Szilveszter, illetve kik lehetnek még jelöltek? Részletek a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.09.14., csütörtök 08:00

V. N. V.

Megszállta az adóhatóság a pécsi Zsolnay-gyárat

Huszonötmilliárd forint állami pénzből újul meg a múlt hét végén bezárt Iparművészeti Múzeum. A műemléki rekonstrukció mellett új szárnnyal bővül az Üllői úti épület, de a legizgalmasabb feladatnak a Zsolnay-elemek pótlása ígérkezik. Részletek a csütörtöki Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.09.08., péntek 11:54

V. N. V.

Art Park a Városligetben, gyerekeknek

A Magyar Nemzeti Galéria, a Szépművészeti Múzeum és a Néprajzi Múzeum kiköltözteti egy napra a művészetet a Városligetbe, a gyerekek kedvéért.

V. Nagy Viktória | 2017.09.01., péntek 16:30

V. N. V.

Vizsoly, Tokaj és Finnország a Budavári Könyvünnepen

A Budavári Önkormányzat és a Litea Könyvesbolt idén is megrendezi a Magyar Nyelv és Könyv Ünnepét szeptember 1-3. között, a Budai Várban, a Szentháromság téren. A díszvendég ezúttal Tokaj és – a reformáció 500. évfordulójának tiszteletére –Vizsoly lesz.

V. Nagy Viktória | 2017.09.01., péntek 15:30

V. N. V.

Bartók Béla fia eddig senkinek sem adott interjút? De, adott

Bartók Béla fia, az Egyesült Államokban élő Péter, eddig soha senkinek sem adott interjút – futott végig a hír az elmúlt napokban a médián. Pedig adott, a Heti Válasznak, 2005-ben, Floridában.

V. Nagy Viktória | 2017.08.24., csütörtök 17:30

V. N. V.

Örüljön velünk a sikernek! Magyar sólyom hódít Amerikában

„Bárhol dolgozom a világon, büszkén vállalom, hogy magyar vagyok” – mondja Szőke Gábor Miklós. A főleg nagyméretű, állatokat formázó faszobrairól ismert, külföldön is keresett művészt morális vállalásról, szoborfelgyújtásról és madarakról kérdeztük. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija.

V. Nagy Viktória | 2017.08.06., vasárnap 18:00

Szerzők /