Author's

V. Nagy Viktória

Szerzői oldal

V. Nagy Viktória

V. N. V.

Ahol Mozartot is „csapatni” kell

Páros nagyinterjú Kolonits Klára operénekesnővel és férjével, Dinyés Dániel zeneszerzővel.

V. Nagy Viktória | 2018.07.27., péntek 09:30

V. N. V.

Frida Kahlo: „Össze vagyok törve. De amíg festhetek, örülök, hogy élek.”

Frida Kahlóról nehéz újat mondani, a Nemzeti Galériában november 4-ig látható tárlat azonban úgy ad keresztmetszetet az életműről, hogy közben megértjük azt is, mitől vált a mexikói festőnő neve és személye már életében fogalommá. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

V. Nagy Viktória | 2018.07.13., péntek 14:00

V. N. V.

Szamosi Zsófia: „Nem akarok celeb lenni”

„Örülnék, ha valaki nagy szerepeket látna belém, ha valakinek én lennék »a« színésznője, de ez eddig nem jött el” – mondja Szamosi Zsófia, aki az Egy nap című film főszerepéért nemrég megkapta a legjobb filmszínésznőnek járó díjat Kassán.

V. Nagy Viktória | 2018.07.10., kedd 19:30

V. N. V.

Szamosi Zsófia: „Nem akarok celeb lenni”

Örülnék, ha valaki nagy szerepeket látna belém, ha valakinek én lennék „a” színésznője, de ez eddig nem jött el – mondja Szamosi Zsófia, aki az Egy nap című film főszerepére Kassán nemrég megkapta a legjobb filmszínésznőnek járó díjat. Interjúnk a digitális Heti Válasz friss számában.

V. Nagy Viktória | 2018.07.08., vasárnap 16:16

V. N. V.

Siófoki nyár a Játékszínnel

Július 7-től, szombatonként a Játékszín produkciói és vendégelőadásai várják a Balaton déli partjának legnagyobb szabadtéri színpadának közönségét. A siófoki Színpart nyári programjában olyan sztárok lépnek fel, mint Udvaros Dorottya, Lengyel Tamás, Rudolf Péter, Feke Pál és Puskás Peti.

V. Nagy Viktória | 2018.07.06., péntek 14:00

V. N. V.

Gulyás Gábor: „Nálunk az is politika, ha nyáron süt a nap”

Nagyon méltatlannak tartja az Ókovács Szilveszter és Prőhle Gergely elleni támadásokat Gulyás Gábor. A korábban a MODEM-et, majd a Műcsarnokot, most a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrumot irányító múzeumigazgatóval az Art Capitalról, skatulyákról, a képzőművészetre rátelepülő politikai közegről is beszélgettünk. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2018.06.28., csütörtök 10:50

V. N. V.

„Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi”

A Budapesti Wagner-napok kultuszhellyé avatta a Müpát, és sokak szerint Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi. Idén a szerző legnehezebben megrendezhető operája, a Trisztán és Izolda a fesztivál új produkciója. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2018.06.15., péntek 18:00

V. N. V.

Nagy Ervin: „Nem bírom azt a manírt, hogy a hős legyen púpos, tornából felmentett”

„Mindig kívül voltam kicsit a szakmán, mert kicsit hisztis vagyok, vagy túl szókimondó” – mondja Nagy Ervin. A színész érez hasonlóságot Odüsszeusszal, az állandó színpadi deheroizálást manírnak tartja, figyeli az oktatásban zajló folyamatokat, nem fél rosszban lenni Andy Vajnával, és egyszer leülne beszélgetni Vidnyánszky Attilával. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2018.06.10., vasárnap 08:00

V. N. V.

„A magam ura vagyok”

„Mindig kívül voltam kissé a szakmán, mert kicsit hisztis vagyok, vagy túl szókimondó” – mondja Nagy Ervin. A színész érez hasonlóságot Odüsszeusszal, nem fél rosszban lenni Andy Vajnával, és egyszer leülne beszélgetni Vidnyánszky Attilával.

V. Nagy Viktória | 2018.06.06., szerda 17:22

V. N. V.

Vallomások ideje

„Mer azé, hogy nem fejlődsz, még kurva jó színész lehet belőled, Jóska, csak ne hagyd abba!” – a főiskolás Cserna Antal mondta ezt a szintén főiskolás Szarvas Józsefnek, aki nagy utat járt be, mire 1983-ban felvették a Színművészeti Főiskolára.

V. Nagy Viktória | 2018.06.06., szerda 11:37

V. N. V.

Ásványok ihlette festmények

Kertész Attila nagyméretű munkái vasárnapig láthatók a Paulay Ede utcában.

V. Nagy Viktória | 2018.06.01., péntek 15:30

V. N. V.

Júniusban minden hétvége a gyerekeké!

Most szombaton ismét a gyerekeké lesz a Hajógyári sziget, mi több: a helyszín egy mesés, játékos birodalommá változik négy hétvégén át, egész júniusban.

V. Nagy Viktória | 2018.06.01., péntek 14:15

V. N. V.

Könnyű neked, Szarvas Józsi?

„Tudtam, hogy el fogok mondani olyan történeteket is, amiket lehet, hogy nem illene elmesélni” – mondja Szarvas József. A színész mélységesen őszinte, egyszerre megindító és szórakoztató könyvben meséli el, hogyan jutott el a hortobágyi tanyavilágról a Nemzeti Színházig.

V. Nagy Viktória | 2018.05.30., szerda 16:03

V. N. V.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2018.05.25., péntek 07:00

V. N. V.

Egy ritka magyar

„Néptáncos szeretett volna lenni és pilóta, de végül színjátékos lett” – idézte fel Kubik Anna szívbéli jó barátja, a 60 éve született (14 éve elhunyt) Bubik István alakját a Ritka magyar – Bubik 60 című kiállítás megnyitóján. A tárlat falain Bubik egy-egy arca rajzolódik ki: fotókkal és személyes tárgyaival mutatják be ezt az impulzív, karizmatikus, szókimondó, energiával, igazságérzettel, hazaszeretettel teli színészt, sportembert, zenészt és embert.

V. Nagy Viktória | 2018.05.23., szerda 18:10

V. N. V.

Művészet és terápia

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták a Korányi Intézet egykori irányítója, Levendel László tüdőgyógyász képzőművészeti gyűjteményét. A kollekcióból Balatonfüreden rendezett tárlat július 1-ig látogatható.

V. Nagy Viktória | 2018.05.23., szerda 17:58

V. N. V.

Mezőség és Kalotaszeg: jön a Budapest Folk Fest

Május 23-27-ig várja a népzene, néptánc kedvelőit és mindenki mást is az idei Budapest Folk Fest két helyszínen: a Fonóban és a Várkert Bazárban. Hagyományőrzőkkel és sztárfellépőkkel.

V. Nagy Viktória | 2018.05.18., péntek 17:00

V. N. V.

Circus Maximus – a cirkuszművészet felől jön az új kulturális államtitkár

Vannak, akik kifejezetten örülnek Fekete Péter kulturális államtitkárrá történő kinevezésének, egyesek agilisnak, mások törtetőnek-törekvőnek nevezik. Nem tudni, milyen tervekkel érkezik a kulturális életbe a cirkuszigazgató, de a vele kapcsolatos várakozás inkább bizakodó. Az új államtitkár portréja a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2018.05.18., péntek 08:30

V. N. V.

Circus Maximus

Többen is örülnek Fekete Péter kulturális államtitkárrá történő kinevezésének, egyesek agilisnak, mások törtető-törekvőnek tartják. Nem tudni, milyen tervekkel érkezik, de a vele kapcsolatos várakozás inkább bizakodó.

V. Nagy Viktória | 2018.05.16., szerda 17:12

V. N. V.

Gyerekkereskedelem

Két idősík váltakozik Lisa Wingate Elrabolt életek című regényében. A történet egyik szála napjainkban, a dél-kaliforniai Aikenben és környékén játszódik, a másik 1939-ben, a Tennessee állambeli Memphisben.

V. Nagy Viktória | 2018.05.16., szerda 15:14

Szerzők /