Author's

V. Nagy Viktória

Szerzői oldal

V. Nagy Viktória

V. N. V.

Nem is gondolná, mekkora értéket rejt a zempléni kisváros

A sátoraljaújhelyi Kazinczy Múzeum nyerte el nemrég Az Év Múzeuma 2016 díjat, melynek legfőbb hozadéka a marketingértéke. Nem tagadjuk: mi is emiatt utaztunk a zempléni városba. Részletek a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.06.25., vasárnap 16:00

V. N. V.

Mi jut eszedbe ezekről a kincsekről?

Irodalmi pályázatot hirdetett a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum a Kincsek a város alatt című kiállításához kapcsolódva.

V. Nagy Viktória | 2017.06.23., péntek 20:00

V. N. V.

„Mulatságra hívunk mindenkit, aki normális és aki nem normális”

Augusztus 1-5-ig vár mindenkit a 10. Ördögkatlan. Az a fesztivál, ahol mindenki a nyitottságot, a kíváncsiságot, a személyességet és a minőséget képviseli, és akiknek értékrendjében előbbre van az emberség és a szeretet, mint a haszon.

V. Nagy Viktória | 2017.06.23., péntek 16:00

V. N. V.

Van-e jövője a magyar csodazongorának?

A Magyar Nemzeti Bank visszakérte a Bogányi-zongorára adott 60 milliós támogatását, miután tavaly egyetlen darabot sem adtak el a hangszerből. Megnéztük, miért csúszhatott félre a projekt, és miért nem érdekeli a piacot a magyar fejlesztés. Részletek a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.06.18., vasárnap 13:00

V. N. V.

„Wagner rabul ejti az embereket”

Tizenegy éve nyűgözi le a hazai és nemzetközi közönséget a Müpa fesztiválja, a Budapesti Wagner-napok. Az ikonikus Ring-rendezés ugyan idén látható utoljára, de az eseménysorozat mellette más különlegességeket is ígér.

V. Nagy Viktória | 2017.06.09., péntek 16:30

V. N. V.

Csupán az ének erejével

A hangszerkíséret nélküli többszólamú énekelt dallamokat középpontba állító Budapest A Cappella Fesztivál június 10-11-én, szombaton és vasárnap tölti meg énekelt zenével és egyéb programokkal a Várkert bazár Öntőház udvarát.

V. Nagy Viktória | 2017.06.09., péntek 14:30

V. N. V.

Lőrinczy György: „Irtózom mindenféle vélemény- és ízléskartelltől”

Egyesek arcnélküli karakternek írják le, míg többen tehetséges szervezőként említik. Ami biztos: Lőrinczy Györgynek rálátása van a művészvilágra, és mindkét politikai oldallal szót ért. Részletek az új NKA-alelnökről a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.06.02., péntek 17:00

V. N. V.

Mi lesz, ha a négyéves Csoóri Sanyika is a népzene mellett dönt?

Nem kell a múltba révedni, nem kell mindenáron viseletbe bújni, de, mondjuk, neonszínű ruhába sem kell öltözni, hanem meg kell találni az egyensúlyt a kettő között – mondja Csoóri Sándor Sündi. A Buda Folk Band tagja a magyar világi népzenéről, a szülőktől kapott útravalóról, és a Sándor-vonalról is beszél a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.05.14., vasárnap 13:00

V. N. V.

Többre megyünk, ha együtt éneklünk a gyerekkel

A különféle drága képességfejlesztő játék és feladatsor beszerzése helyett először nyúljunk vissza olyan egyszerű értékekhez, mint például a szülő, nagyszülő, testvér és a kisgyermek közös tevékenysége.

V. Nagy Viktória | 2017.05.12., péntek 17:15

V. N. V.

Egy messzi-messzi galaxis – közvetlen közelről

Tudta, hogy a Millennium Falcon alakját egy hamburger ihlette? És hogy mi volt az első leforgatott Star Wars-jelenet? George Lucas csak egy gyerekeknek szóló filmet akart készíteni, amely erősíti a kortárs mitológiát. Soha véget nem érő történet kerekedett belőle.

V. Nagy Viktória | 2017.05.12., péntek 16:30

V. N. V.

A bőség zavara: Nemzeti Szalon a Műcsarnokban

Számvetésnek és ünnepnek szánták a kurátorok az idei Nemzeti Szalont. Az ipar- és tervezőművészet elmúlt tíz évéből merítő válogatás a kávéscsészétől a 3D nyomtatáson át az autótervezésig széles spektrumot fog át. Túlságosan is széleset. Beszámoló a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.05.05., péntek 08:10

V. N. V.

Fekete György ősszel távozik

Bizalmatlanságra hivatkozva Balog Zoltán felmentette Doncsev Andrást, a Nemzeti Kulturális Alap alelnökét. Fekete György elnöki mandátuma ősszel jár le a Magyar Művészeti Akadémia élén. Veszélybe kerülhet-e az NKA? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.05.01., hétfő 10:00

V. N. V.

Tiltott darabbal indul a Tesla Teátrum

Titokban jutott el a rendezőhöz Háy Gulya Appassionata című drámájának kézirata, amelyet április 29-én este mutatnak be Budapest új játszóhelyén, a Tesla Teátrumban.

V. Nagy Viktória | 2017.04.28., péntek 15:15

V. N. V.

Hangköltő a díjazott

Tóth Kinga kapja idén a Hazai Attila Irodalmi Díjat, és a vele járó egymillió forintot.

V. Nagy Viktória | 2017.04.28., péntek 14:00

V. N. V.

Szintén zenész

Balog Zoltán miniszter Doncsev András utódját keresi a Nemzeti Kulturális Alap alelnöki tisztére, Fekete György elnöki mandátuma lejár a Magyar Művészeti Akadémián. Összefügg-e a kettő, és veszélyben van-e az NKA léte?

V. Nagy Viktória | 2017.04.26., szerda 16:03

V. N. V.

Több mint „csillagszóró” program – mit tartogat az idei Mitem?

A nagy nevekkel teletűzdelt, „csillagszóró” programnál többet ér, ha alkotói barátságok, hosszú távú művészi kapcsolatok születhetnek – ennek jegyében is állt össze az április 12-én kezdődő Madách Nemzetközi Színházi Találkozó programja. Részletek a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.04.08., szombat 13:00

Szerzők /