Author's

V. Nagy Viktória

Szerzői oldal

V. Nagy Viktória

V. N. V.

Otthonuk a Zeneakadémia

Tisztelgés Dohnányi Ernő előtt: Frankl Péter és a Kelemen Kvartett közös koncertje.

V. Nagy Viktória | 2017.12.08., péntek 16:00

V. N. V.

Tudta? Egy bandában zenélt Rókusfalvy Pál és Prőhle Gergely

Abban az értelmiségi körben nem állt rosszul nekünk a dixie, másrészt nem tudtam elképzelni, hogy rockegyüttest alapítsunk – mondja Rókusfalvy Pál a Studium Dixieland Bandről. Az együttes ugyan már évek óta nem létezik, de ötévente azért színpadra állnak az egykori zenésztársak. Részletek a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.12.07., csütörtök 18:00

V. N. V.

Új magyar rekord születhet: 100 millió forintról indul a licit

A műkereskedők egyetértenek abban, hogy az aktuális aukciós rekord megdöntésének akkor lehet esélye, ha például Csontváry-festmény kerül kalapács alá – ezért is előzi meg fokozott várakozás a Virág Judit Galéria december 17-i árverését. A szóban forgó kép a galériában december 2-től 16-ig megtekinthető.

V. Nagy Viktória | 2017.12.01., péntek 16:00

V. N. V.

A magyar népzenétől Gershwinig

A következő hetekben több helyen is felcsendülnek az amerikai zeneszerző dalai.

V. Nagy Viktória | 2017.11.24., péntek 18:00

V. N. V.

Rockenbauer 30 – Pali mögött volt értelme gyalogolni

Pali után nem lehet ilyen filmet csinálni – vélik a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotói. Rockenbauer Pál halálának 30. évfordulóján azt kutatjuk a friss Heti Válaszban, mi a titka a sorozat népszerűségének, és miért nem született azóta sem hasonló.

V. Nagy Viktória | 2017.11.23., csütörtök 08:30

V. N. V.

Egyszervolt kincseink – magyar főúri és nagypolgári gyűjtemények nyomában

A századforduló és a két világháború közötti Magyarország, illetve öt legendás műgyűjtő alakja rajzolódik ki az Elveszett örökség című kötetből. A kollekciók nagy része szétszóródott, de mit tehetünk azért, hogy a világ tudjon róla: jó néhány remekmű valaha magyar tulajdonban volt. Részletek a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.11.17., péntek 12:30

V. N. V.

Neve is van: Budapest

November 13-án jelenik meg a Budapest Bár új, tematikus lemeze Budapest – Volume 7. címmel. A lemezbemutatót a MOM Kulturális Központban tartják, Presser Gáborral kiegészülve, este hétkor.

V. Nagy Viktória | 2017.11.10., péntek 19:00

V. N. V.

Ki volt az albán Sisi?

Az szeretnék lenni az albánoknak, mint ami Erzsébet királyné volt a magyaroknak – mondta Apponyi Geraldine, miután az albán király felesége lett. A trónon rövid idő jutott neki, ám kultusza ma is eleven. Alakját a friss Heti Válaszban idézzük fel.

V. Nagy Viktória | 2017.11.10., péntek 16:30

V. N. V.

Állatkerti halloween az őszi szünetben

Állatkerti halloweent tartanak az őszi iskolai szünetben és a hozzá kapcsolódó hétvégéken a Fővárosi Állatkertben. A 14 éven aluli gyerekek október 28. és november 5. között ingyen látogathatják az intézményt, és a nagyszülők is kedvezményesen juthatnak be.

V. Nagy Viktória | 2017.10.27., péntek 18:00

V. N. V.

Miért rángatnak elő folyton új karmesterzseniket?

Milyen esélyei vannak egy pályakezdőknek, és milyen a megbecsültsége a befutott maestróknak? Előnyt jelentenek-e a versenyeredmények, számít-e az üzlet, és mit ér a karmester, ha nő? A legfrissebb Heti Válaszban kerestük a válaszokat.

V. Nagy Viktória | 2017.10.26., csütörtök 20:00

V. N. V.

A karmesterség mítosza

Milyen esélyeik vannak a pályakezdőknek, és milyen a megbecsültségük a befutott maestróknak? Előny-e a versenyeredmény, számít-e az üzlet, és mit ér a karmester, ha nő? A karmesterverseny kapcsán kerestük a válaszokat.

V. Nagy Viktória | 2017.10.25., szerda 16:01

V. N. V.

Fekete György utódja: „Ide ne hozzon senki pártpolitikát!”

Karmester vagyok, és az is maradok, nem lettem politikus attól, hogy MMA-elnöknek választottak – mondja Vashegyi György, aki november elejétől három évig vezeti a köztestületet. Az új elnökkel minőségről, ízlésdiktatúráról és az együttműködés hiányáról is beszélgettünk a friss Heti Válaszban.

V. Nagy Viktória | 2017.10.19., csütörtök 12:41

V. N. V.

„Ide ne hozzanak pártpolitikát!”

Karmester vagyok, az is maradok, nem lettem politikus attól, hogy MMA-elnöknek választottak – mondja Vashegyi György, aki novembertől három évig vezeti a köztestületet. Ízlésdiktatúráról és az együttműködés hiányáról is beszélgettünk.

V. Nagy Viktória | 2017.10.18., szerda 18:25

V. N. V.

Születéssel hozott traumák

Vajon hogyan befolyásolják az életünket a születésünk körülményei, örökölhető-e a trauma, és ki milyen stratégiát választ a múlt feldolgozásához? Ezekre a kérdésekre is keresi a választ az On The Spot legújabb dokumentumfilm-sorozata.

V. Nagy Viktória | 2017.10.13., péntek 17:00

V. N. V.

Feltűnt már, hogy van valami furcsa a Széchenyi téren?

Egész hétvégén látogatható a Millenárison az Art Market Budapest. De a kortárs képzőművészeti vásár programjai, installációi a főváros más helyszínein is felbukkannak.

V. Nagy Viktória | 2017.10.13., péntek 16:00

Szerzők /