Author's

Sztankóczy András

Szerzői oldal

Sztankóczy András

Aki sok, az sok! – Mégis megállítható a földközi-tengeri népvándorlás?

Mintha a Földközi-tenger kezdene nem átjáróház lenni. Az olaszok és a líbiaiak is egyre keményebben lépnek fel az embercsempészek és a civil szervezetek vízitaxis tevékenysége ellen. A csütörtöki Heti Válasz azt vizsgálja, tényleg tartós fordulatról lehet-e szó.

Sztankóczy András | 2017.08.19., szombat 15:00

„Itt az ideje véget vetni az összebújás politikájának Ankarával!”

A Törökországban nyaraló magyaroknak jó hír: még kisebb zsúfoltságra számíthatnak. Mindenki másnak rossz: Berlin és Ankara viszonya annyira megromlott, hogy a németek már a turistáikat sem engednék Törökországba. A friss Heti Válaszban megmutatjuk, mi áll a feszültség mögött.

Sztankóczy András | 2017.07.27., csütörtök 08:15

Nyomasztóbb, mint a sokadik gumicsónak – megnéztük az adriai Bangladest

Olaszországot elárasztják a menekültek. Egy hírhedté vált videó helyszínére, Monfalconébe látogattunk, ahol csupa rendes, dolgos bevándorlót találtunk. Ami sok szempontból még nyomasztóbb, mint egy sokadik gumicsónak. Helyszíni riportunk a friss Heti Válaszban.

Sztankóczy András | 2017.07.23., vasárnap 17:00

Németország ráébredhetett: ez lesz a szélsőbal dédelgetéséből

A világ vezetőinek csúcstalálkozóján a fő eredmény az lett, hogy Németország ráébredhetett, mire vezet a szélsőbal dédelgetése. A szélsőjobbnak sosem engedtek ilyen pusztítást. A szélsőbal azonban – amint a csütörtöki Heti Válaszból kiderül – más eset, különösen Hamburgban.

Sztankóczy András | 2017.07.13., csütörtök 19:00

Megtaláltuk a német László Petrát!

Csak ő fősodratú újságíróként ütött oda, ráadásul nem menekülteknek, hanem menekültelleneseknek, az pedig, mint tudjuk, egészen más.

Sztankóczy András | 2017.07.12., szerda 12:35

Migránsbotrány: a segélyszervek összejátszanak az embercsempészekkel

Az EU nem képes megállítani a Földközi-tengeren a bevándorlást. Az embercsempészek és a humanitárius szervezetek sajátos együttműködése miatt drámai lett az olasz helyzet. A magyar kormányfő európai határőröket küldene a Szaharába, a csütörtökön megjelenő Heti Válasz megvizsgálja, van-e megoldás a láthatáron, vagy csak további csónakok.

Sztankóczy András | 2017.07.05., szerda 16:01

Szerzők /